Mire jó egy adaptív billentyűzet?

A Microsoft korábban létrehozott egy LCD-alapú, a felhasználóhoz alkalmazkodni képes billentyűzetet. Most kiderül, mi mindenre jó.
Kapcsolódó cikkek

Az augusztusban bejelentett billentyűzetről a kezdetektől fogva lehetett tudni, hogy egyhamar nem válik valódi, tömeggyártásra is alkalmas termékké. Azonban a Microsoft kíváncsi volt arra, mire is lenne képes, így versenyt hirdetett, ahol a legfantáziadúsabb alkotást 2000 dollárral honorálja.

A billentyűzet önmagában nem túl izgalmas. A billentyűk felett egy méretes LCD képernyő helyezkedik el, amely a billentyűk aljáig nyúlik, ezzel új lehetőségeket nyitva meg, mit is jelenítsenek meg az egyes billentyűk.

A diákok fantáziájára bízott új lehetőségek igen széles körűeknek bizonyultak.

Az egyik megoldás az asztalon lévő ikonokat hozta le az ujjbegyeink alá, míg egy másik a Windows Media Playert tette egérfüggetlenné. Volt olyan, aki a programozók életét könnyítette meg, volt olyan, aki az információhalászokét nehezítette. Ez utóbbi a billentyűk kiosztását bizonyos időközönként véletlenszerűen összekeverte, ezzel nehezítve meg a billentyűfigyelő szoftverek dolgát – meg persze a felhasználóét is.

Az ötletek számosak voltak, azonban első ránézésre egyik sem fogja önmagában forradalmasítani a “billentyűzetipar” jövőjét. Aki kíváncsi a fejlesztőkre és találmányaikra, az 24 percben megismerheti őket.

AJÁNLOTT LINKEK:

Students get their hands on Microsoft’s Adaptive Keyboard, adapt it to their nefarious ways (video) (Engadget)
Microsoft Adaptive Keyboard prototype debuts at center of UIST Student Innovation Contest (Engadget)