A Panasonic kézi konzol fronton erősít

A Jungle névre hallgató játékkonzol elsősorban az MMORPG-kre koncentrál.
Kapcsolódó cikkek

A játékos kedvűek számos MMORPG (Massively Multiplayer Online Role-Playing Game – nagyon sok szereplős online szerepjáték) közül választhatnak a talán legnépszerűbb World of Warcrafttől a kevésbé népszerű, de ugyanúgy milliók által játszott Star Wars játékokon át egészen a réteg játékokig. Manapság már nem szokatlan, ha az embernek (akár több) online személyisége is van a valódival párhuzamosan.

A legzavaróbb és talán legproblémásabb része a játéknak, hogy odaköt a számítógéphez; de legalábbis egy egérrel kiegészített laptop szükséges a kényelmes játékhoz. Ezt a legalább néhány kilos macerát oldaná meg a Panasonic egy kifejezetten MMORPG-kre koncentráló kézi konzollal.

A Jungle állítólag szupernagy felbontásával, teljes QWERTY billentyűzetével és érzékeny d-padjaival segítené a játszani vágyókat – mindezt egy külön e szerkezetre fejlesztett linux alapon.

S bár maga az ötlet nem rossz, önmagában a ház alatt futó vas nem elég meggyőző, hogy akár a régebbi notebookot egy ilyenre cseréljük. A kütyü azonban még fejlesztés alatt van, úgyhogy verdikt majd a megjelenéskor várható.

Az azonban meggyőző érv mellette, hogy a debütálással együtt azonnal kipróbálhatjuk a Battlestar Galactica játékot.