81 éves nagymama jutott be a Miss Universe Korea döntőjébe

Cshö Szunhva a legjobban öltözött versenyzőnek járó címet is kiérdemelte.

Bekerült a koreai Miss Universe versenybe egy 81 éves nagymama, Cshö Szunhva ráadásul még a döntőbe is bejutott, sőt, még egy díjat is hazavihetett – írja a Reuters.

A lap azt írja, hogy Szunhva már huszonévesen modellkarrierről álmodozott, de a munka és a gyereknevelés mellett nem tudta megvalósítani az álmát. Az asszony kórházi ápolóként dolgozott, kilenc évvel ezelőtt az egyik beteg javasolta neki, hogy próbálja ki a modellkedést.

Szunhva 72 évesen be is iratkozott egy modelliskolába, a kórházi műszakok után, éjszaka gyakorolta a mozgást és a pózokat. Később több divatbemutatóra is felkérték, de újságokban és tévékben is szerepelt.

A Miss Universe Korea versenyen korábban csak 18 és 28 év között nők indulhattak, ezt a szabályt azonban eltörölték, így Szunvha is elindulhatott.

A 81 éves asszony még a döntőbe is bejutott, és bár nem nyerte meg a versenyt, a legjobban öltözött induló díját neki ítélték.

Szunhva a Reutersnek elárulta, mi a titka annak, hogy ilyen jól tartja magát. Állítása szerint minden nap főtt tojással és gyümölccsel indítja a reggelt, és rendszeresen sétál egy közeli parkban.

A nagymama elmondta, reméli, hogy sikerével másokat is inspirál a korosztályában.