Lépcsőzés egy 16 emeletes házban, erősítés – Béres Anett megmutatta, milyen edzéssel készült fel az Ázsia Expresszre

Tavaly nyáron még egy karton ásványvizet sem volt szabad megemelnie.

Péntek este véget ért az Ázsia Expressz ötödik évada, amit Sáfrány Emese és Béres Anett nyertek meg. Utóbbi a Tények Plusz stábjának mesélt arról, hogyan sikerült formába hoznia magát a versenyre, miután a 2022 nyarán történt teaszeánszos sérülései miatt tavaly júniusban még arról számolt be, hogy sokszor küzd fájdalmakkal, és akkoriban még egy karton ásványvizet sem volt szabad megemelnie.

Mint mondta, a döntőbe jutáshoz nemcsak szerencsére, hanem lelki és fizikai stabilitásra is szüksége volt. Béres hetekig tudatosan készült a versenyre: otthonában rendszeresen edzett és naponta lépcsőzött abban a 16 emeletes házban, ahol a lakása van.

Először csak egyszer tudtam felmenni a tizenhatodikra, aztán kétszer, aztán háromszor, és a végén már ott tartottam, hogy tízszer. Mindig felmentem gyalog, és akkor lefele pedig lifttel, az volt a pihenőm

– magyarázta az egykori ValóVilág-szereplő, aki felkészülése alatt a mélyhátizmait is erősítette, egyebek közt egy olyan gyakorlattal is, melyet először ötvenes, majd százas ismétlésszámmal végzett.

Elmondása szerint a legtöbb előnyhöz a lépcsőzés juttatta: az ugyanis nemcsak az állóképességét növelte, de a verseny során több lépcsőzős feladat is volt, melyeken így könnyebben tudott helytállni.

A realityt egyébként az orvosa is figyelemmel kísérte, aki nagyon büszke volt rá. A gólyalábas feladatot látva például azt írta neki, hogy amikor a második műtétje után azt tanácsolta neki, maradjon fitt, gerinctornázzon és ne hízzon el, nem pontosan ilyen kiképzésre gondolt.

Béres a műsorral kapcsolatban elárulta, hogy noha korábban sokan nem kedvelték és beskatulyázták őt, az Ázsia Expressz óta csak pozitív visszajelzéseket kap.

Igazából azt akartam megmutatni, hogy valójában én nem vagyok rossz ember, és hogy én igenis kitartó vagyok. Igen, elkövettem ezt a hibát, megbántam, azt hiszem, megbűnhődtem érte. Tényleg nagyon sok időm, energiám telt abba, hogy én meggyógyuljak

– mondta a reality-szereplő, aki az Ázsia Expressz indulása előtt azt is kigondolta, hogyan alakítja át a saját és a versenytársa hátizsákjának pántjait, ezzel megkönnyítve a cipekedésüket.

Kapcsolódó
Megvan az Ázsia Expressz 2024-es győztes párosa, milliók ütötték a markukat
Véget ért a kalandreality, két pár harcolt a győzelemért a döntőben.