Harry herceg szerint az okostelefonok ellopják a gyerekkort

A herceg ezek szerint technopesszimista.

A Lelki Egészség Világnapján, október 10-én Harry herceg egy kerekasztal-beszélgetésen vett részt, ahol az okostelefonokról, a közösségi médiáról és azok fiatal generációkra gyakorolt hatásáról ment a diskurzus. Harry egy szociálpszichológus-íróval, Jonathan Haidttel beszélgetett, szemlézte a People.

A sussexi herceg mindjárt azzal kezdte a beszélgetést, hogy „sok esetben az okostelefon ellopja a fiatalok gyerekkorát”.

Harry azt a közkeletű tévhitet is felvetette, hogy az Instagram, a TikTok és a Snapchat „mentőövnek” számítanak a gyerekeknek. Haidt kifejtette, hogy ez egy általános mítosz, megjegyezve, hogy a gyerekeknek inkább le kéne tenniük a telefont, hogy valódi kapcsolatokat alakítsanak ki másokkal.

Ha a gyerekeknek van egy legjobb barátjuk, vagy egy kis baráti társaságuk, általában jól teljesítenek mindenben. Ha a gyerekeknek nincs közeli barátjuk vagy közeli csoportjuk, sokkal kisebb valószínűséggel teljesítenek jól. Ha 300 barátod van, valójában nem jut időd senkire.

Megvitatták, hogy a  közösségimédia-cégek a szülőkre mutogatnak a növekvő mentális egészségügyi válság miatt.

Azt mondják: minden rajtad múlik, a szülői nevelésen. A technológiai cégek kényszerhelyzetbe hoznak minket, majd minket próbálnak hibáztatni azért, amit tettek

– tette hozzá Haidt.