A Dyson porszívóival időt és energiát spórolhatunk

A Dyson eszközei több takarítási folyamat elvégzésre is képesek.

Az otthonról történő munkavégzés sokak által áhított kiváltság, amelynek köszönhetően komfortzónánk elhagyása nélkül dolgozhatunk, és temérdek időt spórolhatunk. Nem kell ugyanis beutaznunk a munkahelyre, és így még a vezetéssel, a tömegközlekedés reggeli zsúfoltságával járó stressztől is mentesülhetünk.

Előnyei mellett a home office-nak ugyanakkor vannak hátulütői is, amelyek közül az egyik legsúlyosabb, hogy az otthonról dolgozók körében gyakoribb a depresszió és a szorongás előfordulása, mint a munkahelyükre bejáróknál. Ennek számos oka lehet, például a munkatársakkal történő kapcsolódás hiánya vagy a bezártság érzése, amelyet az okoz, hogy egész nap nem mozdulunk ki otthonról.

Azt persze nehéz lenne kivitelezni, hogy a kollégákat áthívjuk magunkhoz dolgozni, más módszerekkel viszont könnyedén mérsékelhetők a negatívumok. Ezek közé tartozik például az otthoni munkaterünk tisztántartása, hiszen a rendezett környezet bizonyítottan csökkenti a depressziót, a szorongást és a stresszt, ráadásul növeli a motivációt, az elégedettséget és a koncentrációs képességet.

Ehhez fontos lenne rendszeresen kitakarítani számítógépünk billentyűzetét, lepucolni a képernyőt, rendet rakni az asztalon, portalanítani, felmosni és felporszívózni a padlót, valamint adott esetben a székünk kárpitját is megtisztítani. Mindez elsőre rengeteg macerának tűnhet, de szerencsére vannak olyan megoldások, amelyek jelentősen csökkenthetik az ezekhez szükséges időt és energiát. Ha például nem eszünk az íróasztalnál, sokkal ritkábban kell klaviatúrát kosztalanítanunk, ha pedig nem pakoljuk tele az íróasztalunkat, akkor jelentősen egyszerűbb lesz leporolni.

Ezek mellett viszont az is óriási segítség, ha beszerzünk egy olyan eszközt, amely több takarítási folyamat elvégzésre is képes. A Dyson V15s Detect Submarine például egyszerre tud port szívni padlóról és szőnyegről, továbbá a nedves szennyeződéseket is eltávolítja és még felmosni is lehet vele. Így nem kell külön bajlódnunk a felmosóvíz bekeverésével. De választhatjuk a Dyson Gen5detect Absolute-ot is, amely cserélhető fejeinek köszönhetően portörlőként is használható, és nemcsak padlók, hanem kárpitok és matracok tisztítására is alkalmas, vagyis tulajdonképpen az egész lakás kitakarítását lehetővé teszi.

Óriási könnyebbség az is, hogy mindkét eszköz vezeték nélküli, vagyis bármikor gyorsan előkaphatjuk őket, akár egy partvist, és nem kell egyik konnektorból a másikba átdugdosni, hogy az egész lakáson átmehessünk velük. Ezekkel a gépekkel így nemcsak kitakaríthatunk, de rengeteg időt meg is takaríthatunk.

Otthonunk tisztántartása mellett azzal is tehetünk mentális egészségünk megőrzéséért, ha rendszeresen sportolunk, egészségesen étkeznünk, elegendőt pihenünk és nem maradunk egész nap pizsamában.