A Dyson hajszárítójával még hidegben is gyerekjáték a haj védelme

A Dyson közel sem csak a háztartási eszközei miatt büszkélkedhet népes rajongótáborral, hanem a hajápolást szolgáló készülékeinek köszönhetően is. Ennek remek példája a Supersonic Nural hajszárító, ami a hajunkat és a fejbőrünket is védi az extrém melegtől.

Hamarosan beköszöntenek a hidegebb őszi-téli hónapok, amikor a fejbőr és a hajhagymák is fokozott terhelésnek vannak kitéve. A hideg idő hatására az erek összehúzódnak, a hajhagymák pedig kevesebb oxigénhez jutnak, ami hosszú távon hajhulláshoz vezethet. Éppen ezért fontos megfogadni édesanyáink és nagymamáink tanácsát, és elkerülni azt, hogy vizes hajjal menjünk ki a szabadba, hacsak nem akarunk megkopaszodni.

Erre természetesen egyszerű megoldásnak tűnik, hogy sapkát húzunk, ez azonban szintén nem vezet mindig jóra: a szűk sapkák összetörik a hajszálakat, szorítják a fejet, beizzasztják a fejbőrt, amely aztán a hirtelen hidegben megfázik, korpássá válik. A legjobb, amit tehetünk tehát az, hogy megfelelő módon megszárítjuk a fürtjeinket, mielőtt a szabadba lépnénk. Nem mindegy azonban, hogyan tesszük ezt: a fejbőr ugyanis a túlzott hideg mellett az extrém meleget is megszenvedheti, ami elég sűrűn megtörténik, amikor a hajtőt szárítjuk.

Ezt elkerülendő a Dyson nemrégiben előállt az úttörő Dyson Supersonic Nural hajszárítóval, amely csökkenti a hőt, ahogy a hajszárító a közelít a fejhez, megóvva a fejbőrt a károsodástól. A készülék ilyenkor a levegőhőmérséklet automatikusan 55 Celsius-fokra csökkenti, ami a fejbőr komfortja és a szárítási sebesség szempontjából is optimális érték. A készüléken található LED-fény jól szemlélteti a hőfok változását sárga (alacsony hőfok), narancssárga (közepes hőfok) és piros (magas hőfok) között, attól függően, hogy a gép milyen távolságra van a fejtől.

Hasznos funkciója a 4 hőfokbeállítással és 3 légáramlási beállítással rendelkező eszköznek a szünetészlelés is. A készülék mozgásérzékelő gyorsulásmérővel rendelkezik, amely automatikusan ki tudja kapcsolni a fűtőberendezést, csökkentve a légáramlást és a zajt, amikor épp szünetet tart a hajformázás közben. A Supersonic Nural hajszárítóhoz 5 kiegészítő is jár: egy fúvófej, egy styling koncentrátor, egy széles fogazatú fésű, egy wave+curl diffúzor, plusz egy flyaway kiegészítő. Ezek pedig nemcsak a haj szárításáról, hanem a kíméletes és gyors formázásról is gondoskodnak.

Bármelyiket is használjuk, a Nural intelligens funkcióinak felismeri, melyik van hozzá csatalkoztatva, ráadásul megjegyzi preferenciánkat is, így mindig a mi stílusunknak és elvárásainknak megfelelően alkalmazza az adott kiegészítőt. A külső gondoskodás mellett persze a haj belső táplálásáról sem érdemes megfeledkezni: az A-, B-, C-, E- vitaminok mellett elegendő vasat, cinket, folsavat és a jódot is próbáljunk meg bevinni a csillogó, egészséges haj megőrzése végett.