A világ második legmagasabb embere kénytelen volt a földön aludni a párizsi paralimpián

Morteza Mehrzadselakjani 246 centiméterre nőtt, ekkora ággyal nem számoltak Párizsban. Az iráni szövetség azonban kiharcolta a megfelelő fekhelyet a kétszeres paralimpia bajnoknak.

Ismét szerepel a paralimpián Morteza Mehrzadselakjani, rövidebb nevén Mehrzad, a világ második legmagasabb embere.

A 246 centiméter magasra nőtt, kétszeres paralimpiai bajnok az iráni ülőröplabda-válogatott legnagyobb sztárja a francia fővárosban zajló játékokon (is), neki azonban sokáig nem volt teljesen komfortos Párizsban, magassága miatt ugyanis nem fér el a paralimpiai falu ágyain.

2020-ban, Tokóióban készítettek számára egy speciális fekhelyet, Párizsban azonban a földön aludt.

Neki nem számít, hogy a földön alszik, az sem, ha nem kap eleget enni. Egyetlen célja van, hogy bajnok legyen

– mondta róla edzője, Hadi Rezaeigarkani.

A paralimpia szervezőit sok kritika érte, amiért nem készültek fel megfelelően a sportoló érkezésére, most azonban bejelentették, hogy végre megoldották az ügyet.

Azt közölték, hogy eleget téve az iráni paralimpiai bizottság kérésének, több moduláris elemmel is meghosszabbították az ágyat, így Mehrzad már elfér rajta.

A sportolónál fiatalon diagnosztizálták az akromegáliát, ez egy olyan endokrinológiai betegség, amely a növekedési hormon túltermelődésével jár. Edzője 2011-ben, egy valóságshowban fedezte fel, Mehrzad a 2016-os olimpián mutatkozott be, már akkor ő volt a legmagasabb sportoló, aki valaha részt vett paralimpiai játékokon. Rio de Janiero után Tokióban is első lett az iráni csapattal, Párizsban pedig esélye van a harmadik paralimpiai aranyérmére.