Csoda: két hét után, hatvan méteres magasságban, egy sziklapárkányon találtak rá az elveszett kutyára

Örökre elveszettnek hitte kutyáját egy Írországban nyaraló német család, két hét után azonban megtörtént a csoda.

Egy hónapot töltött vakáción Írországban egy négygyermekes német család. Augusztus 16-án az Arranmore szigetének északnyugati csücskében álló világítótoronynál sétáltak, amikor szeretett kutyájuk, Mali, valószínűleg az erős széltől megrémülve, elrohant mellőlük – írja a Belfast Live.

Sarah Recinos Ralda, a berni pásztor gazdija azt mondja, napokon át keresték Malit, tűvé tették az egész szigetet, de hiába. A család azt hitte, örökre elveszítették Malit, ám augusztus 31-én, szombaton Michael Boyle kutyaugatásra lett figyelmes, miközben egy kis turistahajóval megkerülte a szigetet.

Boyle azonnal szólt a kapitánynak, John Paul Baskinnek, aki leállította a hajó motorját, aztán együtt próbálták meghatározni, honnan hallják a hangokat. Ahogy a szigeten mindenki, úgy Boyle és Baskin is tudtak Mali eltűnéséről, mégis meglepődtek, amikor megpillantották a kutyát egy sziklapárkányon, hatvan méteres magasságban a tengerszint fölött.

Baskin elmondta, nagyon nehéz volt észrevenni a sötét sziklák között a fekete kutyát, de, hála a mellkasán lévő, fehér foltnak, sikerült kiszúrniuk. A kapitány azonnal bejelentette rádión Mali megtalálását, nem sokkal később megjelent a sziklánál az első járókelő, aki úgy gondolta, talán sikerülhet fentről elérnie a kutyát.

Egy órával később Malit felhúzták a sziklapárkányról, majd Baskin hajóján elvitték aggódó és izgatott családjához. Malit azonnal állatorvoshoz vitték kivizsgálásra, és kiderült, hogy a kutyus teljesen egészséges.

Sarah Recinos Ralda azt mondja, hihetetlenül boldogok, néhány nap múlva haza kell utazniuk, és belegondolni sem mertek, milyen szörnyű érzés lenne, ha Mali nélkül kellett volna hazamenniük.