„Agresszió, erőszak és nőgyűlölet” – Lakatos Márk véleményezte a Sztárboxot

Alantas, ordenáré dolognak tartja a műsort.

Lakatos Márk az új Sztárbox évad premierjének másnapján posztolt kritikát a műsorról, Instagram-oldalán. Videójában elmondta, sokan kérdezték a véleményét a témában és ő is észrevette, hogy hétfő reggel mindenhol a tegnap esti celebbokszmeccsek történéseiről lehet olvasni.

Mindenhonnan az ömlik felém, hogy ki kit ütött úgy ki, hogy aztán az percekig nem tud felkelni, ki kinek verte ki a fogát, az hogyan vérzett, melyik csaj melyiket pofozta rongybabaként percekig, amiről a kemény, férfi bokszkommentátor azt mondta, hogy az cicaharc… Igazából agresszió, erőszak és nőgyűlölet ömlött az irányomba ennek az egyébként rendkívül sikeres tévéműsornak a kapcsán

– fogalmazott a stylist, majd így folytatta:

Az én hitem szerint az, hogy egy kereskedelmi tévécsatorna nagyon sok pénzért véresre vereti egymással a celebeket – miközben ezt otthon a fotelből nagyon-nagyon sok ember nézi és drukkol, hogy ki kit tud úgy fejbe baszni, hogy aztán ne keljen fel a földről –, szerintem egy rendkívül alantas, ordenáré dolog, még akkor is, ha a boksznak évezredes hagyományai vannak.

Lakatos azt mondta, a műsor nagyon jól mutatja, hogy társadalmi szinten mennyire normalizálva van az erőszak és az agresszió és a magyar televíziózás szintjét is minősíti, hogy ez lehet az egyik legsikeresebb műsor napjainkban.

A korhatárjelzésekről is beszélt, megemlítve, hogy két nő vagy két férfi csókját csak este 10 után lehet mutatni a tévében, 18-as karikával, majd feltette a kérdést követőinek, hogy szerintük az, hogy „emberek véresre verik egymást”, milyen korhatár-besorolás alá tartozik.

Kapcsolódó
Brutális KO, feladott küzdelem, titokzatos versenyző – képeken az új Sztárbox első adása
Újra elstartolt a Sztárbox: könnysúlyban megmérkőzött Varga Ádám és Miller Dávid, női könnyűsúlyban Hódi Pamela és Nemazalány, de Noszály Sándorra is ellenfél várt, mivel eredeti bokszpartnere, Henry Kettner, sérülés miatt, feladta a műsort. Galéria.