Sigourney Weavert sokáig győzködték arról, hogy karaktere használjon fegyvert A bolygó neve: Halálban

Az első Alien-filmben nem használt gépfegyvert, pusztán egy lángszórót.

Minden idők egyik legnagyszerűbb folytatásából kettőt biztosan James Cameronnak köszönhetünk. Ezek közül az első az ikonikus Alien folytatása 1986-ból, ami A bolygó neve: Halál címet kapta magyar fordításban. A franchise második részében visszatért Sigourney Weaver Ellen Ripley hadnagy szerepében.

A színésznő egyebek közt erről az ikonikus szerepéről is elmélkedett a velencei filmfesztiválon. Elmondta, hogy Cameronnak kellett meggyőznie arról, hogy márpedig fegyvert kell ragadni a filmben látott idegenek, a xenomorphok ellen.

Az egyetlen dolog, amitől persze nem voltam elragadtatva, azok a fegyverek voltak. Nagyon gyorsan elolvastam a forgatókönyvet, mert próbálom átélni a történetet, és kihagytam a rendezői utasítások elolvasását, amelyekben sok fegyver volt. Azt mondtam: »Nos, én a fegyvertartás ellen vagyok, és tényleg nem fogok fegyvert ragadni, nem csinálok vele semmit!« Jim (Cameront így becézik – a szerk.) pedig annyit szólt: »Nos, akkor nem olvastad el a forgatókönyvet!«

Weavert meg kellett győzni arról, hogy a fegyverek elengedhetetlen részei a történetnek, így Cameron kivitte a szabadba, hogy tüzeljenek gépfegyverekkel, hogy a színésznő a saját bőrén tapasztalhassa meg, milyen érzés ez.

Cameron 70. születésnapjáról ebben a cikkben emlékeztünk meg:

Kapcsolódó
70 éves a világ ura! – hét filmtörténeti mérföldkő, amit James Cameronnak köszönhetünk
70 éves lett James Cameron, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint a Terminátor 1-2., a Titanic vagy az Avatar-filmek. A mindig megújuló, mélytengermániás, híresen összeférhetetlen direktor majdnem minden filmjén keresztül törekedett valamilyen technikai forradalmi újítás felvillantására.