Taylor Swift megszólalt a terrorveszély miatt lefújt bécsi koncertjeiről

Attól tartott, ha korábban beszél a témáról, azzal provokálhatja azokat, akik ártani akarnak a rajongóinak.

Augusztus 8-án, 9-én és 10-én koncertezett volna Taylor Swift Bécsben, a The Eras Tour osztrák fellépéseit viszont terrorveszély miatt lefújták augusztus 7-én. Mint kiderült, egy macedón származású fiatal tervezett terrortámadást az egyik koncert helyszínén az Iszlám Állam nevében. A 19 éves férfi később azzal védekezett, hogy a bomba, amit használni tervezett, „nem is volt jó minőségű”.

Taylor Swift nemrég az Instagram-oldalán írt arról, hogy hivatalosan is lezárult a turnéja európai szakasza. Posztjában kiemelte, hogy a valaha volt legszenvedélyesebb közönségnek játszhatott a térségben, megköszönte továbbá a stábja és előadó kollégái munkáját is. Az énekesnő írásában először szólalt meg a terrorveszély miatt lefújt koncertjeiről is.

Az, hogy a bécsi koncertjeinket törölték, lesújtó volt. A törlés oka újfajta félelemmel és óriási bűntudattal töltött el, mert olyan sokan tervezték, hogy eljönnek ezekre a koncertekre. Ugyanakkor nagyon hálás voltam a hatóságoknak, mert nekik köszönhetően koncerteket és nem életeket gyászoltunk. Bátorított az a szeretet és egység, amit a rajongókban láttam, akik összefogtak. Úgy döntöttem, hogy minden energiámat arra kell fordítanom, hogy segítsek megvédeni azt a közel félmillió embert, aki eljött a londoni koncertekre. Ennek érdekében a csapatom és én minden nap kéz a kézben dolgoztunk a stadionok személyzetével és a brit hatóságokkal, és szeretném megköszönni nekik mindazt, amit értünk tettek

– fogalmazott Swift, hozzátéve:

Hadd legyek teljesen világos: nem fogok nyilvánosan beszélni valamiről, ha úgy gondolom, hogy ezzel provokálhatom azokat, akik ártani akarnak a koncertjeimre járó rajongóknak. Ilyen esetekben a »hallgatás« valóban önmérsékletet jelent, és azt, hogy megvárjuk a megfelelő időt arra, hogy kifejezzük magunkat. Az én prioritásom az volt, hogy biztonságban befejezzük az európai turnénkat, és nagy megkönnyebbüléssel mondhatom, hogy ez sikerült.

Kapcsolódó
Terrorveszély miatt lefújták Taylor Swift bécsi koncertjeit
Csütörtökön, pénteken és szombaton sem lesz fellépés.