Korda Györgyék sosem kérnek alkoholt a kulisszák mögé: Az az egész stábnak tilos a fellépés végéig

Csak vizet, kávét vagy gyümölcsöt szoktak rendelni.

Korda György és Balázs Klári 45 esztendeje énekelnek együtt, bevallásuk szerint viszont máig lámpalázasak a koncertjeik előtt. A Story magazinnak adott interjújukban most arról meséltek, hogy minden fellépésükre úgy készülnek, mintha az lenne a legfontosabb – mert az is.

Minden hétfőn kimosom az előző heti fellépőruháinkat. Hétvégére Gyuri mind a közel harminc ingje, és ez csak a hófehér ingje, kivasalva sorakozik a szekrényben. A fellépés előtti estén már a másnapra gondolunk, így aztán szinte semmit sem alszunk. Minden reggelt egy nagy pohár vízzel indítunk, aztán gyümölcsöt eszünk, kávézunk, amit mandulatejjel hígítunk. Eszünk még egy-két pirítóst lágy tojással, és kész. Na jó, egy-két kávét és banánt még elfogyasztunk aznap

– osztotta meg a lappal Balázs Klári.

Mint mondják, a koncertjeikre otthon készülnek: a zongora mellett skáláznak, az énekesnő elkészíti a sminkjét és becsomagolja a fellépőruháit. Kedvencei közé tartozik továbbá egy kabalamelltartó, ami a jelentős fellépésein valamilyen formában mindig vele van.

Ha mégsem, mert manapság már fantasztikus ruhákat varrnak, amelyekhez nem kell melltartó, akkor is a retikülömben tartom. Sőt van egy harisnyám is, amit soha nem hagyok otthon.

A kulisszák mögé nem szoktak különlegességeket kérni, az alkoholtól például kifejezetten távol tartják magukat.

Mások whiskyt, vacsorát rendelnek, mi csak vizet, kávét és gyümölcsöt kérünk. Alkoholt soha, az az egész stábnak tilos a fellépés végéig.

Mielőtt színpadra lépnének, minden stábtag a hangosítótól a tánckarig összefog, és az „egy, kettő, három” után „all-in” felkiáltással kezdik meg a showt, melynek vannak elemei, melyeket a közönség nem, csak a házaspár ismer.

Balázs Klári szerint férjével az a titkuk, hogy a koncertjeiken nincs üresjárat, mindig slágereket énekelnek, időnként pedig – például egy magas hang éneklésénél – megfogják egymás kezét, így adnak egymásnak erőt, energiát.

Elég egy pillantás, egy mosoly, és tudom, hogy Klárika ott van velem, segít, feltölt. 25 évet énekeltem egyedül, majd 45 évet a feleségemmel. És könnyebb, sikeresebb volt vele koncerteznem, mint egyedül

– árulta el Korda György, hozzátéve: a fellépések után jellemzően még órákig ülepszik bennük az élmény, ez idő alatt pedig nem tudnak csak úgy enni vagy aludni.

Hazaérve nagyjából úgy hajnali négy fele ülepszik le az élmény… Aztán lepihenünk, és kezdődik egy újabb hét, mosással, ruhapróbával, skálázással. A tapsért, a közönség szórakoztatásáért, a szeretetükért…