Film készül Britney Spears memoárjából

A Universal szerezte meg a jogokat.

Múlt évben jelent meg Britney Spears saját maga által írt memoárja, A bennem lévő nő. Az Ankler most arról számolt be, hogy a könyvet megfilmesítik, a jogokért folytatott licitháborút pedig a Universal nyerte. Értesüléseik szerint egy nyolc számjegyű összegről van szó – dollárban –, és a megállapodás részét képezik Spears hatalmas zenei katalógusának jogai is. A projektben Marc E. Platt Oscar-díjra jelölt filmproducer, illetve Jon M. Chu televíziós rendező is részt vesznek.

A lap emlékeztetett, hogy a memoár megfilmesítési jogáért éles verseny folyt Hollywoodban: Shona Rhimes, Brad Pitt és Margot Robbie produkciós cégei is érdeklődtek iránta, de versengett a projektért a Sony, a Warner Brothers, a Disney és a Netflix is.

Britney Spears eközben az X-oldalán megosztott bejegyzésében a minap írt arról, hogy

„izgatottan osztja meg rajongóival, hogy egy titkos projekten dolgozik Marc Platt-tel, aki mindig is a kedvenc filmjeit készítette”.

A bennem lévő nő csak az Egyesült Államokban több mint 2,5 millió példányban kelt el, a kritikusok elismeréssel fogadták, a Simon & Schuster kiadóvállalat történetének leggyorsabban fogyó könyve lett, valamint a New York Times bestsellerlistájának első helyén szerepelt minden formátumban: hangoskönyvként, keménykötésű és e-könyvként is.

A Universal több zenés-életrajzi filmet is jegyez: 2002-ben jelent meg a 8 mérföld Eminem főszereplésével, készül továbbá egy Snoop Dogg életrajzi, és egy Prince „zenei ihletésű” filmjük is, illetve nemrég fejeződött annak a projektnek a forgatása, melyet Pharrell Williams gyerekkori szomszédsága inspirált.

A Spears-film jövőbeli szereplőgárdájáról egyelőre nincs információ, ám például Millie Bobby Brown 2022-ben egy műsorban azt mondta, örömmel megszemélyesítené az énekesnőt – noha akkor Britney Spears ezt nem fogadta kitörő örömmel.

Kapcsolódó
„A Spearseknek a vérükben van a tragédia” – Britney élettörténete könyvért kiáltott, de kár volt az ő kezébe adni a tollat
Britney Spears lehetőséget kapott arra, hogy könyvet írjon eddigi 41 évéről, egyúttal elmondja a saját verzióját arról, mi történt vele az utóbbi néhány zűrzavaros évben. A magyarázatával nincs baj, a hiba a mesélés formájában keresendő.