Schmied Zoltán: Már régen volt, amikor a nagy gyerekeim picik voltak, de nem felejtettem el, hogyan kell gondoskodni egy kisbabáról

5 hónapos kisfiáról mesélt a háromgyerekes színész.

Idén februárban született meg Schmied Zoltán harmadik gyereke, az első mostani feleségével, Ágoston Katalin színésznővel. A kisfiú a Milán nevet kapta. Schmiednek előző házasságából Schell Judittal született két nagyobbik gyereke: Boldizsár most 16 éves, Borbála pedig 12.

Mi kis falunk 48 éves színésze a Meglepetésnek beszélt arról, hogy legfontosabb szerepének az apaságot tartja, melynek minden pillanatát igyekszik megélni.

Apaként nyugodt típus vagyok, de ehhez az is kell, hogy a feleségem is kiegyensúlyozott legyen, és ne aggódja túl a dolgokat. Már régen volt, amikor a nagy gyerekeim picik voltak, de nem felejtettem el, hogyan kell gondoskodni egy kisbabáról, ugyanakkor újra és újra tanulok valamit magamról és a gyereknevelésről. Egy nagyon szép folyamat, ahogy szülőként változunk és fejlődünk

– mondta a színész, aki örül, hogy öthónapos kisfiának vannak idősebb testvérei.

Jó érzés együtt látni a gyerekeimet, ahogy szeretik egymást. A magam részéről is élvezem ezt az új szituációt, hogy van egy kisbabánk, és mellette két nagyobb gyerekem. Izgalmas és kihívással teli időszak, próbálom mindenből kivenni a részem, nem jövök zavarba, ha pelenkát kell cserélni, de ezzel mindig is így voltam. Fontosnak tartom, hogy bármi is adódjon, tudjam, mit hogyan kell csinálni. Szerencsések vagyunk, mert Milán nagyon nyugodt kisfiú.

Schmied úgy tartja, a gyereknevelés folyamatos tanulás, és elismeri: ő sem tökéletes, de törekszik rá, hogy boldog és kiegyensúlyozott gyerekeket neveljenek.

Próbálok következetes lenni, okulni a hibáimból, amiben a feleségem jó partnerem. Együtt tanulunk és fejlődünk, hogy minél jobb szülőkké váljunk. Apaként mindig azt tartottam a legfontosabbnak, hogy jól érezzék magukat a gyerekek, boldogok legyenek, és ha majd felnőtté válnak, könnyebben tudják venni az akadályokat. Azt gondolom, hogy a példamutatáson keresztül tudunk a legjobban nevelni, ezért igyekszem olyan mintát mutatni, amely segít nekik abban, hogy megállják majd a helyüket az életben.