Kozma Dominik felidézte emlékeit az olimpiai faluról: Amikor mondták, hogy itt minden ingyen van, én már mentem is

Londonban rágós volt a hús, Rióban inkább pizzáztak – árulta el a több olimpiai falut is megjárt úszó.

Még el sem kezdődött az olimpia, mikor a sportolók elkezdtek panaszkodni a párizsi olimpiai falu szolgáltatásai miatt. Múlt héten a britek az ételek mennyiségét és minőségét is kifogásolták, elmondásuk szerint olyan is előfordult, hogy nyers húst szolgáltak fel nekikLékai Máté az M4 riporterének azt mondta, nem jutott nekik vacsora csütörtökön, mikor este 9-kor elmentek az étkezdébe.

Kozma Dominik világ- és Európa-bajnoki bronzérmes magyar úszó több olimpiát is megjárt, először a 2008-as pekingi olimpián versenyzett, így van tapasztalata olimpiai falukkal kapcsolatban. Ezeket a keddi Reggeliben osztotta meg a tévénézőkkel.

Változó, hogy milyen az olimpiai falu. Én Pekingben voltam először, engem nagyon meglepett. Kispesti gyerekként kimentem, és mikor először mondták, hogy itt minden ingyen van, én már mentem is! Vannak ilyen italautomaták, amit csak benyomok és kiad egy Powerade-et. Mondom, nem mondod, hogy ez így működik

– elevenítette fel emlékeit nevetve a sportoló.

Kozma azt mondta, ő olyannal nem találkozott, hogy nem lett volna elég étel az olimpikonoknak, de olyannal igen, hogy nem volt finom.

Londonban nagyon sokat találkoztunk olyannal, hogy verekedni lehetett a hússal. Rágós is, meg kemény is volt. Nagyon vékonyra volt szelve, és úgy átsütve, hogy azt az életben nem tudod szétrágni. Egy fél órán keresztül, mint egy gumicukorral, azzal küzdesz. Közben van egy gyorsétteremlánc a faluban, ahol iszonyú hosszú sor áll általában, pedig nagyon kéne figyelni az étkezésre

– árulta el az úszó.

Mint mondta, Pekingben nagyon jó volt az étel, és nagy a választék. Hozzátette:

Rióban inkább pizzát ettünk, pedig az sem a legjobb. A gyorsétterem vagy a pizza mentősztori tud lenni egy ilyen helyen, ott ugye nem nagyon van választás. De olyan, hogy elfogyjon… Tényleg egy hatalmas áruházméretű éttermet kell elképzelni.

Kozma Dominik általánosságban is mesélt az olimpiai faluról, ahol mindenkinek van egy belépőkártyája, amire elmondása szerint nagyon kell vigyázni, ott tartózkodásuk alatt az szinte felér egy útlevéllel. Belépésnél úgy átvizsgálják a beköltözőket, akár egy reptéren.

A szintén sokat emlegetett kartonágyakról ezt mondta:

Tokióban volt nekünk is kartonágy, de ezen vitatkozni ugyanolyan, mint azt kérdezni, ágyrácson feküdtél-e már. Tehát hogy matracon alszol, nem az ágyrácson meg a kartonon.

A műsorvezetők a bulizásról is kérdezték, erre Kozma elárulta, az olimpiai faluban lévő szórakozóhely „szomorú”, ott este 10-kor lefújják a bulit, alkoholt sem ott, sem a falu területén nem lehet fogyasztani.