Listázta a tiktoker, miket nem tenne meg a férje kedvéért

Például nem mosná ki a ruháit.

Egy tiktoker arról készített videót követőinek, melyek azokat a dolgok, amiket sosem tenne meg a férje kedvéért – írja a Yahoo.

Fontos, hogy kimutasd a partnered felé a szeretetedet és kedvességedet. Hiszek a párunk felé tett apró gesztusokban. Akárhogyan is, ha a párod elvárja tőled, hogy kiteregess, mindig te főzz és takaríts, az nem ugyanazt jelenti, mint kedvesnek lenni a másikhoz. Az összes házimunka, ami összeadódik, a végére nagyon sok munkát eredményez.

Az idézet Paige Turnertől származik, amit egy tiktokon megosztott posztjában írt. A 33 éves anya videóját már több mint 5 milliószor tekintették meg, és a kommentszekcióban vitát váltott ki a nő véleménye arról, mit és miért nem tenne meg a férjéért. Miután a videó feliratában Paige Turner listát említ, így mi is listázzuk a benne elhangzottakat:

Ez utóbbit egyébként a következővel magyarázza:

Kitalálod, miért? Ő sem foglal nekem. Kedves lenne, ha megtenném ezt érte? Természetesen. Ez az én dolgom? Abszolút nem. Szeretném, hogy egészséges legyen, de ő egy felnőtt ember, és képes lefoglalni a saját időpontját.

Követői közt akadt, aki leírta, hogy hagyományos háziasszonyként mindezeket örömmel végzi el a férje kedvéért, elismerve, hogy minden házasság másként működik, de olyanok is akadtak, akik a felvetést sem értették, hogy az egyik felnőtt embernek miért kellene egy másik felnőtt ember számára időpontot foglalnia az orvoshoz.

@sheisapaigeturner Replying to @rafael it’s important to show your partner, love and kindness. And I believe in small acts of kindness for a partners. However, expecting your partner to do your laundry and all of the cooking and all of the cleaning, is not the same qe small acts of kindness. All of those things are domestic labor and then when add it up, create a lot of work. #domesticlabor #actsofkindness #actsofservice #marriagegoals #fairplay #millennialmom #mentalload #laundry ♬ original sound - Paige

A videó utószeleként a BuzzFeed kereste Paige Turnert, hogy meséljen arról, mit gondol a párok közti egyenlőségről. A tiktoker szerint egyre több nő ébred rá, hogy az otthoni munkamegosztás gyakran igazságtalan, és a nők több fizetetlen otthoni munkát végeznek – mint például a háztartás vezetése és a gyereknevelés. Úgy véli, mióta a családokban mindkét fél nagyjából ugyanannyi pénzt keres, így érthető elvárás, hogy a nők nem szeretnének magukra maradni a ház körüli teendőkkel sem, hanem olyan partnerre vágynak, aki részt vesz ezekben.