Laár András lakáshitelét Gattyán György fizette ki, s békepárti, mint Orbán Viktor

Interjút adott a művész.

Megeshet, hogy egy komplett életmű kevés a megélhetéshez, viszont az életmű egyetlen darabkája is hajthat komoly hasznot.

Ez az egyik tanulsága az Indexen olvasható Laár András interjúnak.

Mely egyebek mellett betekintést nyújt a zenében, költészetben és a vallásfilozófia terén is maradandót nyújtó Laár anyagi helyzetébe.

Tőle magától idézünk párat:

Kiderül, Laár Andrást egyvalaki támogatta: Gattyán György. „Tíz évvel ezelőtt megkeresett, hogy tudna-e támogatni valamiben. De akkor még nem volt politikus, csak gazdag.”

S ekkor derült ki, hogy az életmű egyetlen eleme is képes csodát művelni.

„Megkérdeztem tőle, hogy de miért akar támogatni? Azt mondta, hogy mert olyan jó szám a Tea, tényleg én írtam. Kifizette a lakáshitel-tartozásom… senki más nem akart nekem pénzt adni.”

Az interjú politikailag legfajsúlyosabb szakasza, amikor szóba kerül Laárnak a neten szép karriert befutott gondolatmenet a békéről, melyben kikéri magának, hogy gazdag hatalmasságok ártatlan embereket fordítanak egymás ellen különböző háborúkban.

Laár az interjúban újságírói felvetésre azt mondja, hogy a Fidesz akár fel is használhatta volna ezt a mondatát, „mert ebben a témában mindig, százszázalékosan egyetértettem Orbán Viktorral… ebben az egy ügyben azt kell mondjam, hogy százszázalékosan Orbán mellé álltam, valamint a migránskérdésben is. Nagyon jónak tartottam, hogy az országot ne árasszák el iszlamista terroristák, és tessék, ahol elárasztották, ott most baj van… Ha Magyarország egy gazdag, kiegyensúlyozott emberekkel teli ország lenne, ahol egy átlagember többet keresne, mint amennyit egy menekültnek adnának, akkor nem lenne gond. De most bejön egy menekült, és háromszor annyi pénze lesz, mint egy normál itteni lakosnak. Hogy képzelik, hogy így felborítanák az egyensúlyt?”

Laár András hosszan beszél még:

Ajánljuk az interjút.

Egy füst alatt ajánljuk azt az interjút is, melyet mi készítettünk vele közel tíz éve, s melyben olyanokat mond, hogy:

A társadalomkritikát is gazdagon mérte: