Könyvmegjelenéssel nyit az idei Campus Fesztivál

A Campus Fesztivál stábja egy évvel ezelőtt meghívott egy újságírót és egy fotóriportert, hogy megmutassák, hogyan jött létre néhány szenvedélyes ember őrült ötletéből Magyarország egyik legnagyobb zenei fesztiválja. Csepelyi Adrienn és Chripkó Lili készítette el a Campus Fesztiválról szóló igen terjedelmes könyvet. A könyvben megszólalnak a szervezők, stábtagok, a képekkel gazdagon illusztrált oldalak részletesen bemutatják, hogy évről-évre hogyan fejlődött a Campus. Természetesen a fellépő előadók, zenekarok is alapos hangsúlyt kapnak a kötetben, izgalmas képanyagon keresztül tekinthetünk be a backstage-ek világába. A ’Campus Fesztivál – Egy fesztivál másfél évtizede’ címmel megjelent könyv utószavát Csernus Imre pszichiáter írta.

A 2024. július 24-én kezdődő debreceni Campus Fesztivál négy este páratlan nagyerdei környezetben, korszerűen felszerelt ötcsillagos fesztiválhelyszínen várja ismét a látogatókat. A Campus ma már Magyarország egyik legnagyobb nyári kulturális eseménye, és mint a legnagyobb, magyar közönséget célzó fesztivál, teltházas nappal és a négy nap alatt összesen mintegy 118 ezer látogatóval zárta a 2023-as jubileumi rendezvényt. A közönség érdeklődése idén is töretlen, friss információ, hogy elővételben az eladható bérletek száma már korlátozottá vált, de a napijegyeket is érdemes korábban beszerezni, miután egy éve is eljött az a pillanat, amikor ki kellett tenni a fesztivál bejáratánál a megtelt táblát.

Campus Fesztivál

A visszatérő hazai fesztiválkedvencek mellett – Azahriah, Majka, Tankcsapda, Rúzsa Magdolna, ByeAlex és a Slepp, Ivan and the Parazol, Beton.Hofi – érdemes az eddiginél is jobban odafigyelni a hazai könnyűzenei szcéna számos izgalmas feltörekvő tehetségére. A 4 nap alatt 21 programhelyszín üzemel majd, ahol összesen 295 zenei előadó nézhető meg, ebből 65 debreceni kötődésű produkció.

Idén nőtt a külföldi előadók száma. 13 különböző országból, 16 nemzetközi fellépő lesz a fesztiválon, köztük olyan húzónevekkel, mint a koszovói származású popdíva Rita Ora, a svéd indie-rock színtér legismertebb exportcikke, a Mando Diao, a számos alkalommal a világ legjobb DJ-i közé választott, zenei producerként, dalszerzőként és rádiós műsorvezetőként is aktív Martin Solveig, vagy a szakma és a közönség részéről egyaránt ünnepelt belga DJ-páros, Dimitri Vegas & Like Mike.

Részletes programok: http://campusfesztival.hu

Címkék: campus