Csuti a gyereknevelésről: Tudatos vagyok, még a négy fal között sem szokásom meztelenül mászkálni

Fontosnak tartja, hogy egészséges testtudatot alakítson ki a gyerekeiben.

Szabó András Csuti a story.hu-nak nyilatkozott arról, hogy Kulcsár Edinával közös gyerekei, Medox és Nina már abban a korban vannak, hogy ideje volt elkezdeni náluk a tudatos testkép kialakítását, és megtanítani nekik, mit szabad és mit nem a testük kapcsán, hogyan húzzák meg a határokat a testükkel kapcsolatban.

Úgy gondolom, amilyen viselkedésmintát a gyerekeknek mutatunk, azt fogják elsősorban megtanulni. Nálunk nincs például meztelenkedés. Persze ott a közös fürdés, ami egy rituálé mindkét gyerekkel, de ők is külön-külön fürdenek már. Tudatos vagyok e téren, még a négy fal között sem szokásom meztelenül mászkálni

– magyarázta a lapnak Csuti, aki igyekszik egészséges példát mutatni a gyermekeinek, és nagyon fontosnak tartja, hogy a szülők tájékozottak legyenek ebben a témában is.

Ugyanez igaz az étkezésre: ha csupa chipset, gumicukrot eszem a gyerek előtt, akkor hogy mondom meg neki, hogy neki nem lehet? Én is az alapján alakítottam ki az elsődleges szülői magatartásom, amit én a szüleimtől láttam. Emellett hiszek abban, hogy a gyerekek mellett magamat is nevelem, a magam reakcióit is kell irányítanom

– mondta.

Az üzletember úgy gondolja, hogy a lehető legtöbbet kell beszélni a gyerekekkel. Ezért például amikor közösen néznek mesét, ha úgy érzi, megáll, és elmagyarázza a kritikus helyzeteket.

Ezen kívül Csuti arról is beszélt, büszke a gyerekeire önzetlenségük, segíteni akarásuk miatt.

Volt arra példa, hogy azt láttam a játszótéren, hogy a fiam odaáll a nagyobbak elé, hogy ne bántsák a kisebbet. Annyira megható volt, kis híján kicsordult a könnyem. De Nina ugyanez, mindenét odaadná a társainak, hogy boldoggá tegye őket. Azt gondolom, itt kezdődik az érzelmi nevelés.