„Bámulják a lábaimat, ami sosem lesz könnyű és észrevétlen” – mondja a bikinimodell

A 34 éves nő nem bánja, ha beszélnie kell a szorongásairól, de mindennapos küzdelmet jelent számára, hogy elfogadja a testét.

Hamarosan itt a bikiniszezon, így sokan néhány hét alatt próbálják bepótolni az elmúlt egy évben elodázott diétát és edzést, hogy legalább azon a három Balatonnál töltött napon úgy nézzenek ki, mint bármelyik Instagram-modell egy dubaji felhőkarcoló medencéjének szélén ücsörögve. Nem így Karina Irby, aki a közösségi médiában sem kívánja egy jól beállított fotóval eladni, hogy az általa kínált bikinik mellé egy retusált test jár, és olyan gondolatokat oszt meg követőivel, ahol a fizikai valója miatt érzett szorongását sem tagadja, viszont nem szégyennel, hanem megértéssel fordul felé.

A Moana Swim fürdőruhamárka cégvezetője őszintén beszélt arról, a teste mennyire „tökéletlen”, és fotókkal illusztrálva pontról pontra végigment azon, mit kell elfogadnia magán.

A lábaim – Az emberek bámulják, ami sosem lesz könnyű és észrevétlen.

A hasam – Bármennyire is értékelem, még mindig azon kapom magam, hogy a legtöbbet ítélkezem miatta.

Az arcom – A legnagyobb bizonytalanságom. Tökéletes porcelánbőrt szeretnék.

Szorongás – Nem bánom, ha beszélni kell róla, de szörnyen érzem magam, ha foglalkoznom kell vele.

A 34 éves influenszer a Daily Star szerint hozzátette, hogy üzletasszonyként gyakran találja magát olyan helyzetekben, mikor Imposztor-szindrómával küzd, tehát úgy érzi, hiába tűnik magabiztosnak, amit a külvilág felé képes mutatni magából az több annál, mint ahogyan valójában értékeli magát.

Karina Irby egy olyan videót is posztolt, ahol nem takargatta a narancsbőrét, a hasát vagy a combjait, és arra buzdítja követőit, vele együtt próbálják elfogadni magukat, és ne hibaként tekintsenek ezekre a dolgokra, hanem egy normális emberi test részeiként.