Büntetésből levágta lánya hosszú haját egy egyedülálló apa, de nagyon megbánta

Későn jött rá egy gyermekét egyedül nevelő apa, hogy túl messzire ment, amikor büntetésből rövidre vágta hétéves kislány derékig érő haját. Csak reméli, hogy helyre tudja még hozni a dolgokat.

Meg akarta leckéztetni hétéves kislányát egy egyedülálló apa, de túl messzire ment és attól tart, helyrehozhatatlan károkat okozott. A férfi a Reddit közösségi portálon kért tanácsot – írja a Mirror című brit bulvárlap.

A férfi azt írja, évekig veszekedett a kislányával, aki nem volt hajlandó fésülködni, ezért a haja folyton össze-vissza állt. Az apa végül megunta az örökös kérlelést és ultimátumot adott a gyereknek: vagy naponta legalább kétszer megfésülködik, vagy búcsút inthet derékig érő tincseinek.

Az apa, akinek magának is váll alá érő, hosszú haja van többször próbált segíteni a lányának, megmutatni neki, hogyan fésülködjön úgy, hogy minél kevésbé legyen kellemetlen, de semmi sem segített. Végül megkérdezte a kislány anyját, aki egyetértett vele abban, hogy a gyerek nem hajlandó szót fogadni, vágja le a haját. A férfinél aztán egy reggel elszakadt a cérna és nagyjából váll alatt egy centiig vágta a kislány derékig érő haját.

A kislány egy órával később sem hagyta abba a sírást. Sírt akkor is, amikor a férfi elvitte a gyereket a szüleihez, hogy vigyázzanak rá, amíg ő dolgozik. Amikor meglátták a gyerek megrövidített haját, a férfi anyja és nővére is nagyon kiakadtak és azt mondták az apának el kellene mennie egy szülőtanfolyamra.

A Redditen a hozzászólók túlnyomó többsége elítélte a férfit a drasztikus lépésért. Bár sokan elismerték, hogy egyedülálló apaként nem lehet könnyű dolga, azt tanácsolták neki, legközelebb előbb kérjen segítséget és csak utána cselekedjen.

A férfi maga is elismeri, hogy hibázott, többször bocsánatot kért a kislányától, akivel úgy tűnik, sikerült kibékülnie.