Majomkirályt keresnek Kínában, akit banánnal etethetnek a turisták

Új munkatársat keres egy észak-kínai élménypark. A szerencsés kiválasztottnak jelmezben kell megszemélyesítenie a mitikus majomkirályt és hagynia, hogy a látogatók banánnal tömjék.

Nincs szüksége akrobatikus képességekre és természetfeletti erőre sem annak, aki majomkirály szeretne lenni Kínában. Elég, ha a jelentkező szereti a banánt és tekintélyes mennyiséget képes elfogyasztani belőle – írja a CNN.

A szerencsés kiválasztottak havi hatezer jüan (kb. 290 ezer forint) fizetést kapnak, napjaik nagyrészét pedig egy barlangban töltik, a látogatókra várva. A park vezetője elmondta, a majomkirály szerepét mindig ketten játsszák a parkban, most csak az egyik pozícióra keresnek embert. A barlangban van elektromos fűtőtest arra az esetre, ha lehűlne az idő és majomkirály jelmezét magukra öltőknek nem kell megenniük mindent, amit a látogatók, főleg gyerekek adnak nekik, eltehetik az ételt későbbre is, és megoszthatják azt a kollégáikkal.

A majomkirály az egyik legnépszerűbb mitikus figura Kínában, számos mese, film, sorozat, könyv, képregény főhőse. Varázsereje van, harcművész, van egy nagy aranyszínű botja és egy felhő hátán utazik.