Jákob Zoltán: Arra jöttem rá, igaz a mondás, hogy a pénz nem boldogít

A milliárdos sok olyan gazdag embert látott, akik nem boldogok.

A napokban jelent meg Jákob Zoltán könyve, mely nemcsak róla szól, hanem a sikereiről és az odáig vezető útról; nemcsak életrajzi leírás, hanem tanácsadás is – árulta el a milliárdos a Mokkában. A kötet fülszövege azt ígéri, lehetőségeket mutat egyebek mellett a boldogság eléréséhez. Iszak Eszti műsorvezető ezért azt kérdezte az üzletembertől, ő most boldog-e.

Én gyerekkoromban boldog voltam, aztán jöttek az elvárások, a megfelelési kényszer az iskolában, majd a munkában. Így elveszítettem ezt a szabad életet, a laza, felhőtlen boldogságot. Most ezt én visszakaptam. Ennek van egy útja, amit én megtanultam, és arra jöttem rá, hogy igaz az a mondás, hogy a pénz nem boldogít. Én láttam sok olyan gazdag embert, akik nem boldogok. Rájöttem, nem a pénz segít a boldogságban, hanem önmagadat kell felépíteni, hogy be tudd fogadni a dolgokat

– magyarázta Jákob, a folytatásban pedig elmondta, a pénzért vásárolt tárgyakkal előbb-utóbb telítődik az ember, szerinte ezért van az, hogy sok gazdag hiába vesz bármit, nem lesz boldog. Úgy tartja, fontos új impulzusokat keresni, ebben segíthet a pénz, aminek köszönhetően például több mindent meg lehet venni egy utazás során vagy többet lehet adományozni gyerekeknek belőle.

A pénz nem alapozza meg a boldogságot, csak hozzá tud tenni

– summázta gondolatait A Nagy Ő korábbi főszereplője.

Címkék: jákob zoltán