Egy magyar nyila száll a legmesszebbre, elképesztő világrekordot ért el a hajdúnánási íjász

Mónus József kétszer is megdöntötte a rekordot, ő lett az első, aki 1 kilométernél messzebbre nyilazott kézi íjjal.

Megdöntötte a világcsúcsot Mónus József a világ legnagyobb íjász világszervezete, a World Archery és az USA Archery világrekordlövő versenyén az Egyesült Államokban.

A nevadai sivatagban rendezett megmérettetésen a magyar íjász nyila 963,38 méterre szállt, ami több mint 3 méterrel volt távolabb az eddigi világrekordnál.

Magyar zászló lobog az amerikai sivatag egén! 2023-ban, a győzedelmes Hódítók Kupája Aranyserlegének Isztambulból való hazahozatala után, most az Amerikai Egyesült Államokban is, a győztes jogán! 3 méter 19 cm-rel maga mögé utasította a korábbi világrekordot kategóriájában a világ legjobb nyílvesszője!

– írta Mónus a Facebookon.

Mónus József folyamatosan dönti meg a saját rekordjait, a verseny előtt egészen 918 méterig jutott. Nevadában 915-tel kezdett, majd néhány sikertelen próbálkozás után teljesítette a 930, majd a csúcsot jelentő 963,38 métert.

A hajdúnánási íjász akkor azt ígérte, szeptember elsején, Utahban az 1000 métert is megcélozza, és ez így is lett, sőt 1007,41 métert lőtt, ami természetesen ismét új világrekord kézi íjjal.