Helikopterrel ment a reptérre, mert lekéste volna a fapados járatát – de még így is spórolni tudott vele

A kalandjait egy TikTok-videóban megörökítő férfi szerint még így is olcsóbban jött ki, mintha vett volna egy másik repülőjegyet.

Egy New York-i férfi azt mondja, hogy lekésre volna a menetrend szerinti gépet, amivel Londonba akart utazni, ezért végül helikopterrel kellett a John F. Kennedy nemzetközi repülőtérre. De még így is olcsóbban jött ki, mintha áttetette volna a jegyét.

Kevin Droniak még augusztus 18-án egy TikTokon osztotta meg a különös utazás történetét, amikor kivételesen azzal tudott spórolni, hogy helikopterre szállt. A videót azóta több mint 6 millió alkalommal tekintették meg, és 710 ezer felhasználó lájkolta is a bejegyzést.

„A gépem egy óra múlva indul, én pedig még mindig a manhattani lakásomban vagyok” – idézi a videó felvezetését a Business Insider. A monológ későbbi részében pedig Droniak azt is elárulja, hogy mi vezetett a tévedéshez.

„Nem vagyok hozzászokva a katonai időhöz, és a 18 óra 20 percet 10 óra 20 percnek olvastam. Pedig az időpont valójában délután 6 óra 20 percet jelent, és most éppen 5 óra van.

Az egyetlen módja, hogy időben odaérjek, az egy helikopter”

– mondta az utazását megörökítő influenszer, aki egyébként előszeretettel készít videókat a nagymamájával is. Majd megmutatta a Norse Atlantic Airways 18 óra 20 perckor induló Z0 702-es járatára szóló jegyét, és azt is, ahogy felszállt a helikopterre.

„Ez azért is vicces, mert ma úgy voltam vele, hogy takarékos leszek, és metróval megyek a JFK-re, hogy spóroljak egy kis pénzt, most meg egy istenverte helikopterrel megyek. De ez olcsóbb, mintha egy új repülőjegyet vennék” – folytatta.

@kevindroniak

this is literally “your unemployed friend on a random wednesday”

♬ original sound - Kevin Droniak

Droniak egyébként a sétarepülésekben, helikopterbérlésben és reptéri transzferekben utazó New York Helicopter szolgáltatását vette igénybe. De más cégek is nyújtanak hasonló szolgáltatásokat, például a Blade, amely az amerikai portál szerint 195 dollárt (69 ezer forintot) kér azért, hogy öt perc alatt Manhattanből a JFK repülőtérre vigye az ügyfeleit.

Ami onnan nézve nem is számít annyira drágának, hogy a New York-i csúcsforgalom idején akár több mint egy óráig is tarthat, amíg az ember eljut Manhattanből a JFK-re.

A videó tanúbizonysága szerint Droniaknak is csupán 5 percbe telt, míg eljutott a repülőtérre, ahol így még fél órája maradt, hogy elérje a gépét.

És a férfi talán azzal sem viccelt, amikor azt mondta, hogy a helikopterezéssel pénzt spórolt. A Norse Atlantic Airways egy olcsó légitársaság, de egy New Yorkból Londonba szóló egyirányú jegy 300-400 dollárba (106-142 ezer forintba) kerül a légitársaság honlapja szerint.

Egyébként a helikopterezés lehetett Kevin Droniak londoni útjának a leginkább luxuskategóriás része. Egy augusztus 19-i TikTok-videóban ugyanis azt mondta, hogy a Gatwick repülőtéren leszálló repülő, amin utazott, annyira olcsó volt, hogy az ablak mellé szóló jegyével végül nem is tudott az ablak mellé ülni.