„Életemben először feleslegesnek érzem magam” – így éli meg Tóth Gabi, hogy a kislánya óvodás lett

Mint írja, abban sem biztos, hogy a beszoktatás Hannaróza beszokásáról, vagy inkább arról szól, hogy ő, mint anya megszokja a helyzetet.

Tóth Gabi a minap a család.hu-n megjelenő blogjában írt arról, hogy a kislánya óvodás lett, amivel kapcsolatban vegyes érzelmei vannak. Mint írja, a folyamat egyszerre nehéz és könnyű, Hannaróza ugyanis örömmel csatlakozott a csoporttársaihoz, eddig egy könnyet sem ejtett, amikor az édesanyja magára hagyta a többi gyerekkel.

Tudom, hogy rossz lenne, ha sírna, de egy picike, egy egészen picike részem arra számított, hogy azért csak sírdogál, hiszen eddig én voltam a védőbástya, a burok, a várfal… de lebontotta a várat és kivágyott a falon túl, a nagyvilágba

– idézte fel az első óvodai napokat.

Tudtam, hogy eljön ez a perc, persze, hogy tudtam, de most, hogy itt van, én a beszoktatás alatt gubbasztok a sarokban és életemben (illetve a Hanni életében) először feleslegesnek érzem magam. Tulajdonképpen abban sem vagyok biztos, hogy a beszoktatás arról szól, hogy ő »beszokjon«, vagy hogy én szokjam a gondolatot, hogy a kisbabám már kicsi lány, akinek már nem csak én leszek a barátnője és a nagymamák, meg a tesóm, hanem lesznek kicsi barátnői.

Az énekesnő hozzátette, szeretné, ha Hannaróza az elkövetkezendő években is ugyanilyen boldog lenne az óvodában, az óvónők viszont felkészítették, hogy lehetnek még példák hullámvölgyekre.

Címkék: tóth gabi