Majka: Úgy beszélnek rólam, mintha évek óta Tusványoson Bayer Zsoltot ölelve, Rákay Philip seggéből integetnék narancsszínű zászlóval

17 éve van a TV2-nél, de sosem akarták politikai célok szolgálatába állítani.

Néhány napja új zenével jelentkezett Majka, ami hazai politikusokból is reakciókat váltott ki. Például Jakab Péterből, aki azzal vágott vissza Majka dalszövegére (amiben parizert emleget a rapper), hogy

Neked Szijjártó Peti a barátod, én ki nem állhatom ezt az embert.

Továbbá hozzátette, Majka a TV2-nél dolgozik, ebből azt lehet leszűrni, hogy a kormány szekerét tolja.

Majka egy rettentő hosszú posztban reagált majdnem minden kritikára, amit kapott a dallal kapcsolatosan.

Másfél évvel ezelőtt találkoztam Szijjártó Péterrel, és most Jakab Peter erre hivatkozva arra kér, hogy válogassam meg a barátaimat. Soha, semmilyen plusz juttatásban nem volt részem, mert találkoztam a külügyminiszterrel és elmondtam neki, hogy a járvány miatt kurva nagy bajban van az az iparág, amiben dolgozom. Ha egy kompetens emberrel leülünk beszélgetni, hogy milyen megoldást tudna javasolni arra, hogy ne veszítsék el azok az emberek a munkájukat, akik a közvetlen munkatársaim, akkor az mindjárt a cinkosukká válik vagy barátommá lép elő? Sajnos a magyar közgondolkodás szerint igen. Jószándékkal mentem el, és azonnal megbélyegeztek. De tanultam belőle.

A rapper szerint érthetetlen, miért tartják őt kormánybarátnak: „Úgy beszélnek ezek a fickók rólam, mintha én évek óta Tusványoson Bayer Zsoltot ölelve, Rákay Philip seggéből narancsszínű zászlóval integetnék. Úgy csinálnak, mintha a teltházas koncertjeinket a kormány szponzorálná és állami támogatásból megvett ingyen jegyeket osztogatnék minden Fidesz-szimpatizánsnak. Aztán, amikor elfogynak az észérvek, akkor lőnek rám a mindent elpusztító csodafegyverrel: TE A TV2-NÉL DOLGOZOL!”.

Majka szerint ez hibás érvelés, mert egy útépítő sem dobja el a lapátot, ha nem ért egyet a főnökei döntésével. Szerinte csak az ideológia szép, a gyakorlatban megvalósíthatatlan. Ő 17 éve dolgozik a TV2-nek, megélt pár tulajdonosváltást, de semmi olyan beszélgetés nem történt, ami miatt ott kellett volna hagynia a csatornát.

Sőt, azt mondja, az egzisztenciája kerülne veszélybe, ha olyan fellépésekre nem menne, ahol politikai párttal közvetett vagy közvetlen kapcsolatban van a szervező, megrendelő.

Otthon ülnék és a gyerekeknek magyaráznám milyen fasza csávó az apjuk, miközben éppen küszöböt vacsorázunk.A magyar ember akkor nem azt mondaná, hogy NER kegyelt vagyok, hanem hogy hülye! Melyik a jó megoldás? Én mindenképpen rosszul járok.

Címkék: majka