Kiadja a férjét más nőknek alkalmi munkákra, virágzik az üzlet

A férfinél négy éve autizmust diagnosztizáltak. Főleg barkácsolást, burkolást és kisebb felújításokat vállal, jelenleg a hét hat napján reggeltől estig dolgozik.

Laura Young úgy döntött, hogy kiadja férjét más nőknek alkalmi munkák elvégzésére –  írja a Daily Mail.

A 38 éves, Milton Keynes-ből származó nő egy podcastból merítette az ötletet, amelyben arról beszéltek, hogy mennyit kereshet egy férfi azzal, ha segít másoknak, például bútorokat összerakni.

A háromgyerekes anyuka óránként 40 fontot (kb. 19 ezer forint) vagy napi 250-ért (kb. 119 ezer forint) adja bérbe férjét, James-t.


Főként a Facebookon és a Nextdoor alkalmazáson hirdet, jellemzően barkácsolásra, festésre vagy burkolásra ajánlja fel férjét. Míg James a munkával foglalkozik, Laura a közösségi oldalakat és a honlapot kezeli.

Young először arra számított, hogy csak jókedvre fogja deríteni az ismerőseit, de aztán egy nap alatt megjött az első felkérés, férje pedig azon kapta magát, hogy heti hat napot dolgozik reggel 9-től este 8-ig. Jelenleg annyi ajánlata van, hogy november közepéig tele van a naptára.

James korábban raktárosi munkákat csinált, de fel kellett adnia a foglalkozását, hogy főállású gondozó legyen felesége mellett, mivel három gyermekükből kettő autista.

Négy évvel ezelőtt a férfit is autistának diagnosztizálták, többek között ez lehetett az oka, hogy egyes munkákat nem tudott elvégezni. Az építésben, barkácsolásban és különböző javítási munkálatokban viszont átlagon felüli a képessége, csak az elektromos eszközök vagy a vízvezeték javítását nem vállalja.