Húsz éven át napi 30 doboz Pepsit ivott, de átszokott a vízre

Egy szupermarket dolgozója, aki húsz éven át naponta akár 10 liternyi, teljes cukortartalmú Pepsit ivott, azt állítja, hogy hipnotizálás után legyőzte függőségét.

Egy szupermarket dolgozója, aki húsz éven át naponta akár 10 liternyi, teljes cukortartalmú Pepsit ivott, azt állítja, hogy hipnotizálás után legyőzte függőségét, írja a Daily Mail. A 41 éves Andy Currie minden reggel ébredés után megivott egy egész liter szénsavas üdítőt – és naponta akár 30 doboznyit is képes volt elfogyasztani. A walesi Bangorban élő férfi Pepsi-függősége naponta körülbelül 20 fontjába került, ami évente 7000 fontot jelentett (a mai árfolyamon több mint 3 millió forint).

Currie a 20-as éveiben szokott rá az üdítőitalra:

Éjszakánként dolgozom, ezért mindig is szerettem cukorral felpörgetni magam, hogy lendületben maradjak. Naponta négy-öt kétliteres üveg Pepsit fogyasztottam el. Mivel a Tescóban dolgozom, munka után rögtön megvehettem és hazavihettem

– mondts.

Currie azonban elismeri, hogy ez a szokás egy vagyonba kerül neki:

Minden évben vehettem volna egy autót ugyanannyiért, amennyit a Pepsire költöttem.

Currie akkor döntött úgy, hogy lépéseket tesz, miután elérte a 120 kilót, és orvosai figyelmeztették, hogy fennáll a cukorbetegség veszélye. Sikerült lefogynia két kilót, de a Pepsiről nem tudott leszokni.

Ekkor felkeresett egy londoni terapeutát és hipnotizőrt, aki megállapította, hogy elkerülő, korlátozó táplálékfelvételi zavarban (ARFID) szenved. A szupermarket dolgozója azt állítja, hogy egyetlen online hipnoterápiás kezelés után meggyógyult, és két évtized után újra vizet iszik, a lakásában maradt karton Pepsihez pedig már egy hónapja hozzá sem nyúlt.