Befogadtak egy nagy kutyát, az állatorvosok döbbentették le őket, az valami más

Nem véletlen volt olyan nagy.

Egy régi családi történetet osztott meg egy nő a Tumblr-oldalán. Anyjának volt egy német juhásza, Cops, aki egy betegségben meghalt. Meggyászolta az anya, majd úgy döntött a párjával, hogy együtt fogadnak örökbe egy másikat.

Így elmentek a Palo Alto Állatmenhelyre. 1987-et írunk, ebben az időben nem volt túl jó hely Palo Alto.

Mikor odaértek a beszámoló anyja elmondta, hogy ő egy nagy kutyát szeretne, mire a menhely alkalmazottjának az arca azonnal felvidult, és azt mondta, van egy nagy kutyájuk, aminek egy tapasztalt gazdira van szüksége, már aznap el is lehet vinni, és még kedvezményt is adnak.

A szülők valahogy nem tartották furcsának az egészet, pláne nem azok után, hogy meglátták a 45 kilós állatot. Azonnal szerelembe estek, és a papírokat aláírva el is vitték. Mazelnek nevezték el, ami a Mazel Tov rövidítéséből jött.

Cops a garázsban élt hat éven át, ott tartották az eledelét is egy műanyag szemetesben, mindenféle probléma nélkül. Mazel azonnal megtanulta kinyitni az ajtókat, és a szemetest is ki tudta nyitni. A legtöbb kutya megugatja a mókusokat, Mazel nem, ő csak leste őket, majd másnap elkapott egyet, és odavitte az anyának. Hallgatott a parancsokra, de láthatóan előbb átgondolta, és csak azután, a tumbleres apját pedig betanította egy hét után, hogy finomságokat adjon neki. A kapuajtót is megtanulta kinyitni, mindig elcsatangolt, de este visszatért vacsorázni.

Az anya soha nem látott ilyen okos kutyát.

Elvitte állatorvoshoz rutinvizsgálatra, akkor derült ki az igazság a kutyáról.

Bement az állatorvos a kivizsgálóba, a fölre ejtette a papírjait és azt mondta:

Honnan a pokolból szerzett egy farkast?

Aztán némi vizsgálódás után kiderült, Mazel egy farkas és egy kutya – vélhetően egy husky – keveréke.

Az anya ennek ellenére úgy döntött, megtartja Mazelt. Két év múlva teherbe esett a Tumblr-ön a történetét megosztó nővel. Mazel azonnal megérezte, és egy nagy gödröt ásott a kertben és folyamatosan vadászta le a mókusokat és vitte az anyához, mintha több fehérjére lenne szüksége.

Miután a nő megszületett, még bent tartották az anyjával éjszakára a kórházban. Az apa viszont hazament egy pólóval, rajta az anya és lánya illatával. Mazel egész éjjel azt szagolta.

Mazel a legagresszívabb anyai lénnyé változott. Játszott velem a pokrócon, étkezés közben a székem alá ült, a kiságyam alatt aludt, és segített megtanulni járni úgy, hogy hagyta, hogy a bundáján lógjak és csoszogjak.

Az állatorvos már korábban is mondta, ha csecsemő lesz a családban legjobb lesz, ha elbúcsúznak Mazeltől.

Dr. Hamada azt hitte, hogy anyám egy őrült, amíg meg nem látott, ahogy Mazel száját kinyitom és beledugom az arcom, hogy a fogait nézhessem. Aztán teljesen feladta, mikor anyám bejelentette, hogy terhes a húgommal.

Mazel végül 19 éves volt, mikor alvás közben örök álomra szenderült a család nagy bánatára.