Nyert a lottón, szakított, felmondott

A pár minden héten együtt lottózott. Per lett a dologból.

A kanadai Chathamben (Ontario állam) élő Denise Robertson évek óta minden héten lottózott, mert (korábbi) párjával, Maurice Thibeaulttal az volt a közös álmuk, hogy vesznek egy nagy házat, és egy menő autót. Abban is megállapodtak, hogy mindenképp osztoznak a nyereményen, ha valamelyikük nyer.

Nem pont így történt.

A férfi 3 millió kanadai dollárt (760 millió forint) nyert a lottón, majd elköltözött közös otthonukból.

Amikor a nő meghallotta, hogy valaki Chathamben nyert a lottón, azonnal rákérdezett párjánál, játszott-e azon a héten, a férfi válasza annyi volt: „Nem az övék a nyertes szelvény.”

Másnap a nő arra ért haza, hogy Thibeault minden holmiját összepakolta, az útlevelével együtt,

és az is csakhamar kiderült, hogy a férfi megírta főnökének: felmond a munkahelyén. Az üzenetben a magánéletéről is szót ejtett:

Denise és én már nem vagyunk együtt. Mióta hétfőn eljöttem tőle, egy újabb sorsfordító dolog történt. Sajnálom, hogy sms-ben közlöm veled, de nem fogok visszatérni a munkahelyemre.”

Az üzenethez csatolt egy, a nyertes szelvényt ábrázoló fotót is.

Mindez 2018-ban történt, Robertson azóta jogi úton próbál hozzájutni a nyeremény – szerinte – őt illető részéhez. A Sun brit bulvárlap cikke szerint a kanadai pár bejegyzett élettársi kapcsolatban élt, ami jogilag közel azonos a házassággal. A férfinak egyelőre a nyeremény felét fizették ki, a másik feléről a bíróság dönt.