A nigériai korrupcióellenes bizottság tagja lett, aki előbb járt iskolába, mint hogy megszületett

Megfelelő embert a megfelelő helyre.

Nigériában a szenátus megválasztotta a Gazdasági és Pénzügyi Bűncselekmények Bizottságába Yahaya Muhammadot, aki az életrajza szerint már egy évvel azelőtt megkezdte általános iskolai tanulmányait, hogy megszületett volna – írta a Daily Trust. Rajta kívül négy új, az ország elnöke által jelölt tagot választottak be.

A szervezetet vezető szenátor, Suleiman Abdu Kwari a megválasztásuk előtt arról beszélt, hogy miután a bizottság megvizsgálta a jelöltek adatait, örömmel látta, hogy rendelkeznek a szükséges tapasztalattal, fedhetetlenséggel, szakmai hozzáértéssel és szorgalommal, ami szükséges a feladatuk ellátásához.

Egy szenátor, Hassan Hadejia a jelöltek megválasztása előtt még felhívta kollégái figyelmét, hogy Alhaji Yahaya Muhammad önéletrajzában több gond is van.

Hadejia arra kérte az elnököt, ha csak tipológiai hibákról is van szó, érdemes lenne kijavítani, mielőtt megválasztanák Muhammadet.

A szenátus elnökhelyettese, aki vezette az ülést, azonban figyelmen kívül hagyta a panaszokat és szavazásra bocsátotta a jelöltek megválasztását.