Nem ment a gyerekéért az iskolába az anya, mert épp bedrogozva tört be a szomszédba

Utolsó esélyt kapott egy 32 éves brit anya, aki elfelejtett elmenni az iskolába a gyerekéért, mert éppen kábítószerek hatása alatt volt, betört a szomszédjához, és megpróbálta ellopni a táskáját. A bíró azt mondta neki, ha most nem szedi össze magát, a következő alkalommal bötönbe küldi.

Tragikomédiába illő jelenet zajlott le november 6-án az angliai Hull egyik csendees utcájában. A 32 éves Yasmin Maulgue alkohol és drogok hatása alatt benyitott egy házba, amit az otthonának hitt, és magához vett egy táskát, amiről azt hitte, a sajátja – írja a Hull Live című helyi hírportál.

Maulgue azonban nem otthon volt, a szomszédja táskáját próbálta elvinni. A szomszéd viszont otthon volt, és a zaj miatt az előszobába ment, hogy megnézze, mi történik. Maulgue ekkor megijedt és menekülni próbált. Miután az udvaron átesett egy kerítésen, megpróbált egy kerekes kukát a szomszéd irányába dobni, de az ráesett és az összes szemét a fejére ömlött.

A nőt a közben a helyszínre érkező rendőrök szedték fel a szemétkupacból és letartóztatták. Maulgue-t kórházba szállították, ahol kábítószer-túladagolás miatt kezelték. A nő csak másnap reggel jött rá, hogy előző nap elfelejtett elmenni a gyerekéért az iskolába.

A bíróságon elhangzott, hogy alig két héttel a betörés után, Maulgue kábítószerek hatása alatt vezetett és több autónak is nekiütközött egy Tesco áruház pakolójában. A bíró ugyanakkor méltányolta, hogy az anya, aki 16 éves kora óta küzd drogproblémákkal, az utóbb időben azért került nehéz helyzetbe, mert a koronavírus-járvány miatt nem tud személyesen találkozni és beszélgetni azokkal a segítőkkel, akik korábban támogatták.

Maulgue feltételesen maradhatott szabadlábon. A következő ballépése után 15 hónap börtön vár rá. A nőnek szeptember 16-án újra meg kell jelennie a bíróság előtt.