Egy thaiföldi faluban mutáns tehenet ölelgetnek, hogy a lottón nyerjenek

A délkelet-ázsiai Surin-tartományban élők hisznek abban, hogy a fogyatékossággal élő tehén meghozza a szerencséjüket, és gazdagok lesznek.

A falusi emberek azt állítják, hogy a borjú születése után megálmodták a lottószámokat, ugyanis a kínai naptárban a 2021-es esztendő az ökör éve, amely köztudottan közeli rokonságban áll a tehenekkel– írta meg a Daily Star.

Az ötlábbal világra jött torz borjú igazi helyi híresség lett, a babonás férfiak és nők egyaránt odavannak érte. A mezőkön és az utcákon is előszeretettel ölelgetik és simogatják. A második születésnapját ünneplő, Kamko-nevű jószágnak az egyik lábából kiemelkedik még egy láb, a két patája összefonódott egymással. Rendellenességeit vélhetően a melmelia-betegség okozta, amely a legtöbb szárazföldi állatnál extra végtag kialakulásához vezet. Ráadásul teljesen egészséges, és az anyjával szívesen szaladgál a szabadban. A tehenet gondozó család is meg van győződve arról, hogy a furcsa élőlény csak szépet és jót hozhat az életükbe. Thongjan Glangvichit -aki felnevelte a borjút- a látomásairól mesélt:

Álmomban megjelent a halott apám, és azt mondta, hogy vigyázzak erre a tehénre, mert kizárólag általa nyerhetek a 65-ös számmal a szerencsejátékban.

A férfi felesége, Bualee viszont egészen más nyerőszámokról álmodott:

Egy ismeretlen személy közölte velem, hogy az 551 és a 465 lesz a nyerő lottószám.

A tulajdonosok mellett a helyi közösség tagjai is úgy vélik, hogy az állat misztikus képességekkel rendelkezik.

Korábban is előfordult már, hogy egy bizarr háziállatot „Isten csodájának” tekintettek, miután egy szemmel és orr nélkül született.