Schwarzenegger végzős diákoknak tartott egy brutálisan jó motivációs beszédet

Ezt kellene lejátszatni az érettségizőknek is.

Arnold Schwarzenneger végzős diákoknak tartott egy inspiráló beszédet, aminek egyes részleteit megmutatta az Instagram-oldalán.

Nem azért állok itt, hogy szarságokat beszéljek nektek arról, milyen fantasztikus időszak ez tanulmányaitok befejezésére. Ez a vírus nem az utolsó akadály, amit majd le kell küzdenetek. De felkészít a következőre. Hadd meséljek nektek életem legnagyobb akadályáról, amit mindössze két éve éltem át. Négy hónapra voltunk attól, hogy elkezdjük forgatni a Terminátor: Sötét végzetet, amikor az orvosom közölte velem, hogy »minden tök jó, minden okés, kivéve a szívbillentyűidet, valószínűleg cserélni kell őket«. A következő emlékem, hogy mentem a kórházba és 16 óra múlva ébredtem fel, a dokim meg azt mondta: »bocsi, Arnold, de el kellett végeznünk rajtad egy nyílt szívműtétet, hogy megmentsük az életedet, mert valami rossz történt az invazív sebészeti beavatkozáskor«. Mindig is erős elképzelésem volt arról, hogy ott leszek a Terminátor-film forgatásán augusztus elején. Erre koncentráltam minden erőmmel, és láss csodát: ott álltam augusztusban a budapesti forgatáson Tim Miller rendező előtt, aki csak annyit mondott, »Arnold, te egy kibaszott gép vagy«. Mondtam neki, hogy »nem, én csak visszatértem«. Az élet dobálja az akadályokat, legyen szó a szívműtétemről vagy épp a ti vizsgáitokról. De ha van egy nagyon tiszta elképzelésetek arról, hová szeretnétek eljutni és mit akartok csinálni, nincs gond, ami elétek állhat

– mesélte a videóban, és ez nem a teljes beszéd volt, csupán egy megvágott verzió (még egy fotót is mutatott a szívműtétjéről). Mindenesetre Sylvester Stallone-nak nagyon tetszett, még kommentelt is hozzá:

Arnold, ezek nagyon bölcs és inspiráló szavak attól az embertől, akinek minden létező akadállyal meg kellett küzdenie. Fogadjátok meg a tanácsait! A legjobbakat, Sly.

Kiemelt kép: HERBERT PFARRHOFER / APA-PictureDesk / APA-PictureDesk via AFP