Sokan összekeverték a színésznő Michelle Williams-t a Destiny’s Childossal

A dühös kommentelők az énekesnőre zúdítják a haragjukat.

Michelle Williams a Fosse/Verdonért kapott Emmy-díjának köszönőbeszédében felhívta a figyelmet a nők, különösen a fekete nők mostoha helyzetére a szórakoztatóiparban, ami a fizetéseket illeti fehér férfi társaikkal szemben, amiért rengetegen dicsérték a beszédét.

Ugyanakkor akadtak olyanok is természetesen, akik emiatt felháborodtak, úgyhogy Twitterre és Instagramra mentek, próbálva a haragjukat a színésznőre zúdítani. Csakhogy ő nincs fent egyik platformon se, úgyhogy a legtöbben, akik próbálták őt megjelölni a tweetjükben, vagy kommenteltek egy kép alá, a Destiny’s Child tagját, az énekesnő Michelle Williams-t jelölték meg. Ami azért is fura, ahogy erre egy élőzése során felhívta a figyelmet az énekesnő Williams, ő fekete, míg a színésznő Williams nem.

Próbáltam kitalálni, hogy mi a halálért engem küldenek el a francba Michelle Williams Emmy-köszönőbeszédéért, amivel egyébként maximálisan egyetértettem. Szerintem király volt. Szerintem tényszerű volt. Tévedhetek. De éppen most közöltem egy nővel pár perccel ezelőtt az Instagramomon, hogy sajnálom, ha a névrokonom feldúlta, de nem látja, hogy én fekete vagyok?

Williams felhívta a tényre a figyelmet, hogy amikor valaki megjelöl valakit, akkor gyakran egy listából kell kiválasztania a személyt, amit a beírtak alapján feldob, ott pedig látszik az illető profilképe is, ezért sem érti, miért keverték össze az emberek névrokonával.

Amikor megjelölsz valakit, figyeld meg, láthatsz egy kis profilképet, tudod, az a pici kis profilkép, láthatod, hogy egy fekete nő van rajta, igaz? Igaz!

Végezetül viccesen felhívta a figyelmet a végén az olvasás és megfigyelés fontosságára, mert elkerülhetőek vele az ilyen helyzetek.

Kiemelt kép: Matt Winkelmeyer/Getty Images

Címkék: michelle williams