Vilmos herceg: Teljesen rendben lenne, ha a gyerekeim melegek lennének

A Pride-hónap alkalmából vett részt egy beszélgetésen.

Vilmos herceg az Albert Kennedy Trust elnevezésű önkéntes szervezetnél járt, amit 1989-ben alapítottak azzal a céllal, hogy az olyan hajléktalan vagy lakhatási válságban lévő fiataloknak segítsenek, akik az LMBTQAP+ közösséghez tartoznak.

Itt tették fel a hercegnek azt a kérdést, hogy ő maga mit tenne, ha egy napon Sarolta hercegnő, György herceg vagy Lajos herceg azzal állna elé, hogy meleg. A herceg válaszolt:

Szerintem az ember erről mindaddig nem kezd gondolkodni, míg ő maga szülő nem lesz. Nekem teljesen rendben lenne ez, az egyetlen dolog, ami miatt aggódnék – különösen amiatt, hogy a gyerekeim milyen szerepet töltenek be a világban -, hogy mindezt miként fogadnák az emberek. Katalinnal sokat beszélgettünk már erről, és fel vagyunk készülve. A kommunikáció mindenben kulcsfontosságú: abban, hogy segíts a dolgok megértésében és abban, hogyan tudod támogatni a másikat egy-egy szituáción keresztül. Ez aggodalommal tölt egy egyébként. Nem az, hogy valamelyikük meleg lenne. Az aggaszt, mások hogyan reagálnának erre, amivel lehet, nyomást is helyeznének rájuk

– fogalmazott Vilmos.

Victoria Beckham magyar modellre adta rá a pólóját
Axente Vanessa fotóját meg is osztotta a közösségi oldalán.

Kiemelt kép: Jonathan Brady – WPA Pool/Getty Images