George Clooney próbálta lebeszélni Ben Afflecket arról, hogy Batman legyen

Azt is elmondta, hogy Schwarzeneggerrel csak egy napot forgatott közösen.

Ben Affleck két filmben is eljátszotta Batmant, de ahogy most áll, valószínűleg Az igazság ligája volt az utolsó filmje a szuperhős bőrében. Bár a legtöbb embernek nem volt különösebb baja az alakításával, a filmeket már kevésbé jól fogadták, a stúdió pedig valószínűleg tiszta lappal akar nyitni a következő filmben. George Clooney az Argo-akció egyik producere volt, így dolgozott Affleckkel, a Hollywood Reporter podcastjében pedig elmesélte, hogy megpróbálta lebeszélni anno arról, hogy elvállalja Batman szerepét.

Beszéltem vele a szerepről és mondtam neki, hogy ne vállalja el. Pusztán a saját tapasztalatimból mondtam, amik tudod, nem voltak túl jók. De jó volt a szerepben amúgy.

Clooney a Batman és Robinban játszotta el a szuperhőst, amiről a legpozitívabb vélemények szerint is annyira rossz, hogy már-már jó, az alakítását pedig annyira szétszedték anno, hogy majdnem véget is vetett a film Clooney mozis karrierjének. Erről is beszélt, kiderült, szinte egyáltalán nem találkozott a főgonoszt játszó Arnold Schwarzeneggerrel a forgatáson.

Schwarzenegger asszem 25 milliót kapott érte, ami nagyjából hússzorosa volt annak, amit nekem fizettek, és tudod, valójában nem is dolgoztunk együtt. Egy napot forgattunk csak együtt. De én vittem el a balhét. Ami valamennyire fair, hisz én játszottam Batmant és nem voltam jó benne, és a film se volt jó. De megtanultam abból a kudarcból, hogy újra kell gondolnom mindazt, amit a munkámról gondolok. Mert nem csak egy színész voltam, aki kapott egy szerepet, hanem felelősséggel tartoztam a filmért magáért is.

Kiemelt kép: Christopher Polk/Getty Images, BFCA