Saját unokáját szülte meg egy 61 éves nő, hogy ezzel segítsen meleg fián

Az egész család összefogott a babáért.

A 61 éves Cecile Eledge vállalta, hogy béranyaként kihordja és megszüli a fia gyermekét, vagyis a saját unokáját – írja az NBC News.

Eledge március 25-én, hétfőn, reggel hat után, a nebraskai Omaha központi kórházában adott életet egy egészséges, 2700 gramm súlyú kislánynak, aki az Uma Louise Dougherty-Eledge nevet kapta. Amikor Celice fia, Matthew Eledege és a férje, Elliot Dougherty úgy döntöttek, hogy szeretnének saját gyereket, mindkét család a meleg házaspár segítségére sietett. Először Elliot nővére ajánlotta fel a petesejtjeit, amiket Matthew spermájával termékenyítettek meg.

Amikor Celice felajánlotta a fiának és Elliottnak, hogy kihordja a babát, a házaspár nagyon meghatódott, de valójában mindketten szimbolikus gesztusként értékelték a felajánlást. Nem gondolták, hogy a 61 éves nő, aki túl van a menopauzán és már mindhárom gyermeke rég felnőtt, képes lehet kihordani egy magzatot.

Celine azonban egész életében odafigyelt az egészséges étrendre és mindig aktívan mozgott, így az orvosok semmi akadályát sem látták annak, hogy kihordja és megszülje a mesterségesen megtermékenyített magzatot. Matthew azt mondja, amikor az anyja zöld utat kapott az orvosoktól, Elliottal egy percig sem hezitáltak.

Uma egészséges és hála Matthew egyik gyerekkori barátjának, anyatejen él. Elliot azt mondja, ha elég nagy lesz hozzá, a kislány mindent meg fog tudni a nem mindennapi születésének részleteiről. A fiatal férfi azt mondja, bár a saját és a férje családjának vonásait is látja a kislányában, Uma őt leginkább a nemrég elhunyt édesanyjára emlékezteti.