14 millióért klónoztatta a kutyáját, hogy örökre vele maradjon

Újra és újra meg fogja tenni, hogy kutyája sose haljon meg.

Az 55 éves Amy Vangemert 38 ezer fontot, vagyis 14 millió forintot adott azért ki, hogy a meghalt kutyáját klónoztassa. Az eredménnyel pedig annyira meg van elégedve, hogy megígérte, mindig újra klónoztatja majd, számolt be róla a Daily Mail.

A négygyermekes, seattle-i anya annyira el volt keseredve, mikor kedvence, Buhner megdöglött 13 évesen, hogy utána minden nap sírt.

Most három ugyanolyan klónja van, Buhner Junior, Baxter és Ditto, amiket ugyanaz a texasi cég klónozta, ami Barbra Streisand kutyáját is 2017-ben.

Ez a legjobb döntés, amit valaha meghoztam. Ők jelentik az örömöt az életemben. Minden egyes fillért megértek. Újra és újra klónozni fogok

– nyilatkozta Vangemert. Buhnerrel akkor lett igazán szoros a kapcsolatuk, mikor a négy fia felnőtt és elköltöztek otthonról. Megnézett utána más kutyákat is, de egyszerűen egyik sem volt neki olyan, mint Buhner.

Végül felvette a kapcsolatot a klónozással foglalkozó ViaGen Pets, ahonnan hat hónappal később meg is kapta a három „másolat” ebet. Dittót és Buhner Juniort el is különítette, hogy majd újra klónoztassa őket, ha majd úgy nyolc évesek lesznek.

Nem Vangemert az egyetlen, illetve ő és Streisand, aki klónoztatja a kutyáját. A X-Factor atyja, Simon Cowell is ezt tervezi.