Éppen előléptették volna, de ehelyett kirúgták

Pedig rengeteget dolgozott, csak elkövetett egy hatalmas hibát.

Akik egy nagy irodában dolgoznak, rengeteg munkatárssal, és mindehhez mindössze egy hűtő áll rendelkezésükre, biztos tapasztalták már, vagy legalábbis a kollégáik mesélték, hogy valaki megette, ellopta az ebédjüket.

Az már ritkábban történik meg, hogy valakinek minden nap ellopják az ételét. Pedig egy állapotos nővel éppen ez esett meg – írta a Mirror.

Minden nap a séf barátja által készített mennyei ebédet vitte magával, aztán ebédig berakta a hűtőbe. Ahonnan valaki mindennap kicsente. Nem lehetett tudni, hogy ki, a nő már azt is felajánlotta, hogy másnak is szívesen készít egy adaggal a barátja.

Ezt a lehetőséget az ártatlan kollégák kedvesen el is fogadták, de a tolvaj továbbra is lapított. A Redditen a történetét megosztó nő még azt is kiírta a hűtőre:

Kérlek, ne vedd el az ételemet! Terhes vagyok és szoptatok is. Amit csinálsz, rossz hatással van az egészségemre.

Időközben felszereltek egy kamerát is a konyhába, és kiderült, egy középkorú, egyébként rengeteget, „nálam háromszor többet” dolgozó munkatársnője az elkövető, aki nem igazán kedveli a nőt.

Az „Ebédtolvaj” előléptetés előtt állt, közel a vezetői szinthez. Ilyenkor a központból lemennek a vezetők a beosztottak irodájába, hogy meginterjúztassák őket. A várandós anya ekkor szembesítette a kamera egyik kiragadott képével a vezetőket, kivetítette a prezentációkor, hogy akit elő akarnak léptetni, az rendszeresen ellopja az ebédjét.

Ő (a tolvaj) rémülten nézett hátra a képernyőre. A főnökeink, akik tudtak a tolvajlásról, láthatóan dühösek voltak.

Mint kiderült, a két központból lejött vezető egyike éppen terhes, a másik pedig nemrégiben szült. A tolvajt így ahelyett, hogy kinevezték volna egy magasabb pozícióra, azonnal kirúgták.

A nő azt mondja, neki az volt a célja, hogy abbahagyja a munkatársnője az ebédjének az ellopását, és nem az, hogy kirúgassa, mégis ez történt.

Kiemelt kép: iStock