Crawford, Schiffer, Hadid, Jenner: több generáció szupermodellje emlékezett Lagerfeldre

Szupermodellek kisebb hada emlékezett meg Instagramon az elhunyt divatmogulról.

A ma elhunyt Karl Lagerfeld a Chanel kreatív igazgatójaként a hosszú évek során legendás modellek egész sorával dolgozott együtt. Instagram-poszt formájában Cindy Crawford, Claudia Schiffer, Gigi Hadid, és Kendall Jenner is megemlékezett a divatgururól.

Az elképesztő tehetségedet és életörömödet hiányolni fogjuk mindannyian, akik imádják a divatot és téged.

– mondta Cindy Crawford közös fotójukhoz írva.

Claudia Schiffer egyenesen Andy Warholhoz hasonlította, és elmondta, hogy mindent tőle tanult.

Karl volt az én varázsporom, ő változtatott változtatott egy szégyenlős német lányból szupermodellé. Ő tanított nekem mindent divatról, stílusról, és a divatszakmában való túlélésről. Ő volt a divat Warholja, pótolhatatlan. Ő tudta csak színessé tenni a fekete-fehért. Az idők végezetéig hálás leszek neki.

Kendall Jenner szintél hálás és posztja alapján az asztrológia iránti érdeklődésük közös volt, mivel a szűz csillagjegyet említi Lagerfelddel kapcsolatban.

Hatalmas megtiszteltetés volt részese lenni a gyönyörű show-idnak. Hatalmas megtiszteltetés volt az asszonyod lenni. Hatalmas megtiszteltetés volt a barátodnak lenni. Nyugodj békében, Karl, kiválóság voltál a legtisztább formában. Örökre emlékezni fogunk rád.

A leghosszabb búcsúszöveget viszont Gigi Hadid írta.

Karl, hiányozni fog a leírhatatlan jelenléted, nézni a nyugodt, csendes, zseniális elmédet dolgozni. Hiányozni fognak az apró poénjaid, a lenyűgöző történeteid, tapasztalni a ruháidat, a szettjeidet, és a produkcióidat, amiket csak te tudtál megálmodni. Köszönöm, hogy hittél bennem, meg a rengeteg lehetőségért, de főleg azért vagyok hálás, hogy ismerhettem a varázslatot a mítosz mögött. Sose lesz még egy Karl Lagerfeld. Túlcsordul ma bennem a szomorúság, de a szeretet, a csodálat, és a hála is, amit irántad érzek.

Kiemelt kép:  Stephane Cardinale/Corbis, Getty Images