A világ legjobb maratonja, ahol a frissítőponton bort, libamájat és osztrigát osztanak

Gasztromaraton hat óra alatt.

Alapvetően egy maraton lefutásához kitartás, erő és egy jó pár cipő kell, de egy francia versenyen nem gond, ha az ember inni is tud.

A Marathon du Medoc veseny ugyanis nem csak, hogy gyönyörű szőlőültetvények között vezet el Pauillac és Saint Estèphe között, hanem

mind a 21 frissítőpontján a világ legjobbjai közé tartozó borászatok szüreti boraiból is lehet inni.

Nem is csoda, már ha azt vesszük, hogy 50 pincészet mellet haladnak el a futók.

Plusz, ha valaki megéhezik, van még osztriga, libamáj, marhasteak, sajt és jégkrém is,

szóval nem biztos, hogy itt mindenki azért indulna el, hogy a legjobb idejét teljesítse. Amúgy a legtöbben úgy hat óra alatt szeretnék teljesíteni a távot, és az sem meglepő, hogy nagyobb az egészségügyi stáb, mint bármelyik másik maratonon.

Idén szeptember 8-án rendezik meg, úgy 8500 ember vesz rajta rész, 90 százalékuk valami furcsa öltözetben.

A maratonra egy egész ünnepséget felépítettek, pénteken kezdődik a „tészták ezrei” ételfesztivállal, azaz elegendő szénhidráttal felszerelkezhetnek a versenyzők. Utána pedig buli, ahol helyi termelők biztosítják a további ételeket, italokat.

Kiemelt kép: AFP/Nicolas Tucat, via Daily Mail