Elképesztő, hogyan sikerült csalni a galambversenyen. És még inkább, hogy hogyan buktak le

A csalást okosan kifundálták, de az utána következő részre is fordíthattak volna egy kis időt.

Már az is gyanús volt, hogy milyen gyorsan megtette két edző, Gong és Zhang galambjai az utat a 16. Shanghaji Galambversenyen tavasszal. A megmérettetésen több száz galambbal vettek részt, Shangqiúból kellett megtenniük a 700 kilométeres utat Sanghajig.

Mint kiderült, a két férfi igazából csak egy utat tanított be a galamboknak, a startvonalhoz közeli kakasülőig. Onnan az indulás napján, április 29-én felvették a madarakat, tejes dobozba csomagolták őket és egy gyorsvonattal elcsempészték őket Sanghajig.

Google Maps

Aztán május 1-én elengedték az állatokat a célállomásnál. Míg a többi versenyző még sehol sem volt, a duó galambjai beérkeztek az első, a második, a harmadik és a negyedik helyre, amivel összesen valamivel több mint 1 millió jüant, vagyis 44,5 millió forintot nyertek.

A többi galambgazda kétségét fejezte ki, hogy milyen gyorsan beért az első négy helyezett. A két férfi erre elkezdett össze-vissza beszélni, hogy meghaltak, eltűntek a galambok, és nem voltak hajlandóak átvenni a nyereményüket. Utóbbi miatt már a szervezők is felkapták a fejüket, és feljelentették a párost.

Most ért véget a per, Gongot és Zhangot csalás miatt elítélte a bíróság. A büntetésüket mérsékelte, hogy nem fogadták el a díjat, így három év felfüggesztettet kaptak. Illetve, mint kiagyalónak, Gongnak 30 ezer jüant (1,2 millió forintot), Zhangnak 20 ezer jüant (800 ezer forintot) kell kifizetnie – számolt be róla a Shanghaiist.

Kiemelt kép: Thinkstock