A brit királyi család elmúlt 100 évének esküvői ruhái

Diána hercegné ruhájánál híresebb talán már soha nem lesz, kivéve ha Meghan Markle május 19-én valami igazán nagyszabású dolgot húz magára.

Harry herceg május 19-én feleségül veszi Meghan Markle-t, a világ egy része pedig már izgatottan várja, hogy milyen ruhában vonul majd oltár elé a hercegné. A brit királyi családok az elmúlt évtizedekben tartottak pár esküvőt, amik közül az egyik legnagyobb felhajtás Károly herceg és Diána hercegné esküvője körül volt, de a britek akkor is kicsit megőrültek, amikor 2011-ben Vilmos herceg és Katalin hercegné összeházasodott.

Mint az ő esetükben is, úgy most is csak az utolsó pillanatban tudhatjuk meg, hogy a menyasszony milyen ruhát visel majd – az eddigi tippek szerint a legesélyesebb tervezők a következők: Ralph&Russo, Burberry, Erdem, Stella McCartney, vagy Roland Mouret.

Meghan Markle egyébként eljegyzésén is Ralph&Russo-ruhát viselt, szóval már csak ezért is tartják esélyesnek, hogy az esküvőre is a tervezőpáros készíti a ruháját.

Na de nézzük, milyen esküvői ruhákat viseltek az elmúlt 100 évben a királyi családba született, illetve beházasodó nők.

Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images
Fotó: Getty Images
Fotó: Anwar Hussein/Getty Images
Fotó: Anwar Hussein/Getty Images
Fotó: Anwar Hussein/Getty Images
Fotó: David Levenson/Getty Images
Fotó: David Levenson/Getty Images
Fotó: Getty Images
Fotó: William Thomas Cain/Getty Images
Fotó: Georges De Keerle/Getty Images
Fotó: Hugo Bernand/Anwar Hussein Collection/Getty Images
Fotó: Anwar Hussein Collection/Getty Images
Fotó: Stephane Cardinale/Getty Images
Fotó: Kirsty Wigglesworth/Getty Images
LONDON, ENGLAND - APRIL 29: Catherine Middleton arrives to attend the Royal Wedding of Prince William to Catherine Middleton at Westminster Abbey on April 29, 2011 in London, England. The marriage of the second in line to the British throne is to be led by the Archbishop of Canterbury and will be attended by 1900 guests, including foreign Royal family members and heads of state. Thousands of well-wishers from around the world have also flocked to London to witness the spectacle and pageantry of the Royal Wedding. (Photo by Pascal Le Segretain/Getty Images)
Fotó: Chris Jackson/Getty Images

Kiemelt kép: Anwar Hussein/Getty Images