Kulka János nem áll többé színpadra

A színész nem tér vissza szakmájához.
Kapcsolódó cikkek

A színész két éve esett át a sztrókon, de továbbra is szüksége van gyógytornászra és logopédusra, hogy maga mögött tudja hagyni betegsége következményeit.

Kulka Jánost a Szomszédok jogdíja segíti ki anyagilag
A színész két évvel ezelőtti sztrókja miatt még mindig nem dolgozik.

Kulka János azóta nem is tért vissza a színpadra, és habár jelenleg a Katona József színház alkalmazásában áll, a Bors úgy tudja, hogy a színész nem kíván szerződést hosszabbítani, ugyanis visszavonul. Minderről egy színészkollégája beszélt a napilapnak.

Az okokat szerintem nem kell keresni, János világéletében maximalista volt magával és a környezetével szemben is. A próbákon száztíz százalékon teljesített, a színpad számára szentély, ahova kizárólag összeszedetten, átszellemülten szabad belépni. A be­tegsége pont abban akadályozza, amire törekedett művészileg, nevezetesen, hogy a lehető legtökéletesebb alakítást nyújtsa

– kezdte a színészkolléga.

Tudom, mi, kollégái tudjuk, hogy János erős, mint egy szikla, és sosem adja fel. A visszavonulása talán annak a következménye, hogy akkor lesz hajlandó megint előbújni az önkéntes száműzetésből, amikor képes lesz a régi – magától elvárt – színvonalat produkálni. Mi en­nek drukkolunk. A hazai szín­ját­szásnak szüksége van egy ilyen kvalitású művészre, mint ő.

Ha színpadon, élőben nem is, de a képernyőn és a filmvásznon még találkozhatnak a nézők Kulkával a jövőben is.

Kiemelt kép: RTL Klub

Címkék: kulka jános