Sváby András: Soha nem voltam mintaapa

De úgy érzi, valamit mégis nagyon jól csinált.

Nemrég töltötte be az ötvenet, de negyvennek sem érzi magát Sváby András. Otthon szerető társ és egy kisfiú várja, nagyfiai pedig szépen helytállnak az életben.

Jót tett a lelkemnek, hogy újra szerkesztőségben dolgozom, hiányzott már, és hát Milán, aki március 2-án volt egyéves, megfiatalít. Vele újraélem azt, amit Tomival és Petivel húsz éve. Épp a múlt héten kezdett el járni, édes gyerek, szerencsére kiköpött anyja, mivel ő is gyönyörű. Én soha nem voltam mintaapa, nem szaladtam haza fürdetésre, etetésre, ezeket ma is meghagyom a páromnak, Andinak, bár pelenkázni éppenséggel szeretek. (…) Olykor irigykedve nézem a lányos apákat. De többet nem próbálkozom, elég a három gyerek

– mondta a BEST magazinnak Sváby.

Sváby András megmutatta, hogyan nézett ki 21 évvel ezelőtt
Nem sokat változott a műsorvezető 29 éves önmagához képest.

Habár a Heti Napló műsorvezetőjének kisebbik fia még csak egyéves, a nagyokról, Tomiról és Petiről már biztosan elmondhatja, apaként valamit jól csinált.

Amúgy ha a két nagyobb fiamra nézek, azt érzem, hogy valamit nagyon jól csináltunk az édesanyjukkal, nagyon büszke vagyok rájuk. Naponta beszélek velük, kiváló a kapcsolatunk, sokat utazunk, nemsokára Odeszszába megyünk együtt. Jószívű srácok, nem véletlenül van sok barátjuk, bárkivel elbeszélgetnek, könnyen teremtenek kapcsolatot. Mindig arra törekedtem, hogy jó iskolákat végezzenek, olyanokat, ami a tehetségüknek megfelel, ahol mint egyéniségeket tanítják őket. Ez határozza meg a jövőjüket, ez a legjobb befektetés, így ehhez Milán esetében is ragaszkodni fogok.

András nagyobbik fia, a 23 éves Tomi hajó mérnöknek tanul a dél-angliai Southampton ban. Most másodéves, és hat társával lakik együtt egy lakásban, de mindenkinek van külön szobája. Diákhitel segítségével tanul, de a szülei is támogatják.

Mondtam, az elején segítek neki, de előbb-utóbb dolgoznia is kell. Ő nem várt ezzel, egy ideje már esténként pizza futárként dolgozik.

Középső fia, Peti még nem tart itt. Ő tavaly érettségizett a konzervatóriumban, fagotton játszik, nemrég pedig áttért a szaxofonra.

(Kiemelt kép: TV Paprika)

Címkék: sváby andrás