Boros Lajos: Nem vagyok rákos

Úgy érzi, olyan szimpátia hullámot kapott, amit csak a halál árán tud megváltani az ember.

Boros Lajos január végén került kórházba. Akkor azt mondták neki az orvosok, hogy szíve mindössze 35 százalékosan működik, ezért műteni kellett: pacemakert kapott, és hamarosan két szívbillentyűjét is meg kell operálni. A 70 éves rádiós már otthon lábadozik, és néhány napja arra is engedélyt kapott, hogy elhagyja a négy falat.

Boros Lajos a 24.hu-nak elmondta: sokkal jobban érzi magát, élvezi, hogy már szabadon sétálhat a városban. Ugyanakkor szomorú, hogy álhírek is megjelentek róla az elmúlt időben.

Valaki megírta, hogy rákos vagyok, ez egy borzalmas félreértés volt. Mire magamhoz tértem, már a nemzet búcsúzott tőlem. Olyan szimpátiahullámot kaptam, amit csak a halál árán tud megváltani az ember: rokonok, ismerősök, gyerekkori szerelmek bukkantak fel igazán aggódva. Jól esett, a mai napig is jól esik, ugyanakkor szerencsére nem vagyok rákos! Szívproblémáim vannak, amik megoldhatók

– mondta a 24.hu-nak Boros Lajos, aki a kórházban töltött idő egyes részeit kifejezetten élvezte.

Fotó: 24.hu / Koczka Máté

Volt egy olyan bódítás alatt végzett vizsgálat, aminek az utóhatásaként arra ébredtem, hogy ülök egy gurulós székben és körülöttem emberek állnak. Konkrétan stand-upoltam, nem akartak továbbmenni az emberek, egyedül a feleségem tudta, hogy a vicces monológ a bódítás hatása. Azóta mindig alkudozok, hogy bódult állapotban csináljuk a beavatkozásokat, mert jobb mint a whisky.

A rádióst egyébként lehetséges, hogy hamarosan bódítógáz nélkül is lehet majd látni stand-upolni a színpadon, ugyanis a Dumaszínházzal kezdett tárgyalásba. Mint elmondta, éppen ebben az időszakban mérik azt, hogy kíváncsiak lennének-e az emberek Boros Lajosra humoristaként. Természetesen egyébként sem unatkozik: online rádióját is viszi Voga Jánossal, szabadidejében pedig sokat sétál Budapest utcáin.

Boros Lajosnak híznia kell, hogy megműthessék
Szívritmus-szabályzót kell hordania, és hamarosan a szívbillentyűit is megműtik.

Három napja vagyok utcaképes, előtte három hétig nem mentem ki a lakásból, mert bármikor elszédülhettem volna. Szokom a pacemakert, akit Zolinak hívok. Ő figyel engem, és ha leesne a pulzusom alvás közben, akkor helyreteszi. Neki hála nincsenek azok a rosszullétek, amik korábban előfordultak. 70 évig semmi bajom sem volt, most a többit el kell viselni, megérdemlem

– tette hozzá Boros, aki már nagyon várja, hogy újra úszhasson, minden nap szeretne menni az uszodába.

(Kiemelt kép: MTI / Beliczay László)

Címkék: boros lajos