Mindenét elvesztette Növényi Norbert

Mostanra már hajléktalan lenne, ha nem segítenének neki a barátai.

Hiába a sok világbajnoki cím és az olimpiai aranyérem, Növényi Norbert nevét mostanában leginkább bírósági ügye kapcsán hallani. A sportoló egy adócsalási ügy vádlottja. Az adóhatóság nyolc éve nyomoz egy déligyümölcsökkel kereskedő cég után, amely annak idején Növényi Norbertet kérte fel reklámarcának. A vád szerint a cég tizenöt esztendőn keresztül fiktív számlákkal manipulált, így nagy értékű adócsalást követett el. Ebben az időszakban kezdett a cégnél Növényi, aki így a vádlottak közé került.

Ráment mindenem erre az ügyre. Nyolc éve megvonták a havi 300 ezer forintos olimpiai járadékomat, így elvitte a bank az otthonunkat. Semmilyen társadalmi szerepet nem vállalhatok, se filmbe, se tévésorozatba, se színházba nem kapok felkérést. (…) Az elmúlt nyolc év alatt erkölcsileg és anyagilag is próbáltak ellehetetleníteni, pedig a családommal együtt csak dicsőséget hoztam az országnak. Úgy érzem, engem méltatlanul és ártatlanul megaláztak

– mondta a BEST magazinnak Növényi, aki mostanra már hajléktalan lenne, ha nem segítenének neki a barátai.

Növényi Norbert bízik abban, hogy igazságszolgáltatás történik, és várja, hogy lezáruljon az ügy, bár az ítélethozatalt sokadszorra is elhalasztották.

(Kiemelt kép: TV2)

Címkék: növényi norbert